Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves füstölt oldalassal

Korhelyleves füstölt oldalassal
Korhelyleves füstölt oldalassal
75 perc / előkészület: 5 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszteri vacsorához készült a leves.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát átmossuk, 2,5 l vízbe feltesszük a füstölt oldalassal és a babérlevéllel együtt, kb 45 percig fedő alatt főzzük.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, a zsiradékon megfonnyasztjuk, félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, belekeverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a virslit. További 15 percig főzzük.
  4. A tejfölt elkeverjük a liszttel, hozzáteszünk a levesből 2 merőkanálnyit, összekeverjük és további 5 percig főzzük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 809
elküldve: 4
receptkönyvben: 138
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: újév

egyéb elnevezések

korhelyleves, káposztaleves füstölt oldalassal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

454
savanyú káposzta 50 dkg
füstölt oldalas 30 dkg
kolbász 20 dkg
füstölt virsli 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sertészsír 1 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
babérlevél 2 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2.5 l