r
Nosalty Logó

Kánikula saláta kertifű öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sz. Ági
Kánikula saláta kertifű öntettel
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 412 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1649 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 84 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 412 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6216 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    2400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    469 micro
  • β-karotin
    2696 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 1649 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    527 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. Az uborkát hámozatlanul kis kockákra vágjuk vagy legyaluljuk, a paradicsomokat szeleteljük vékonyra, a hagymát felkarikázzuk.
  2. A kukoricát, olívát, mozzarellátlecsepegtetjük, a sajtot kis kockákra vágjuk.
  3. Kis halmokat formálva tetszetősen elrendezünk mindent egy tálon, letakarva fogyasztásig hidegre rakjuk.
  4. Az öntethez a zöldfűszereket kissé felaprózzuk, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, majonézt és joghurtot, majd botmixerrel finom péppé zúzzuk.
  5. Cukorral, kevés sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4170
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Az eredeti receptet írtam ide, de nagyon sokféle fűszernövény kell hozzá. Ritkaság, hogy ennyi minden egyszerre legyen otthon, úgyhogy rugalmasan azt teszem bele, ami éppen van közülük. Még sohasem csalódtam, minden variációban nagyon jó.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek