r
Nosalty Logó

Csirkecomb baconbe csavarva krumpliágyon

NS
Csirkecomb baconbe csavarva krumpliágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

587
Kalória
29.7g
Fehérje
41.7g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
285.9g
Víz
137.7g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    285.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6854.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    3036 mg
  • Nátrium
    2520 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    333.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    2287.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    375 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 4700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat bepácoljuk, és pár órát hűtőben tartjuk.
  2. A krumplit megtisztítjuk, tetszésünk szerint szeljük, és egy hőálló jénaibaösszekeverjük a pár ek olajjal, sóval.Az edényben hagyjuk a krumpli 3/4-ét (ez lesz az ágy).
  3. Hozzáöntjük a kevés vizet. Pár szelet bacont ide-oda helyezek a krumpli közzé.
  4. A bepácolt csirkecombokat egyenként baconbe csavarjuk, és végeivel lefelé sorakoztatjuk, hogy majd ne kunkorodjanak fel a süléskor (fogpiszkálóval is rögzíthetjük - én nem szoktam).
  5. Közé illesztjük a fokhagymagerezdeket (lehet kettészelni is), és amegmaradt krumplit elosztjuk körbe a szélén, amivel segitjük a baconos combok rögzítését is.
  6. Az edényszélein csorgatunk kevéspár ekolajat körbe (ne túlozzuk, mert a bacon is enged magából süléskor).
  7. Alufóliával beborítva sütjük előmelegített sütőben kb. 50-60 percet a fővés idejétől számítva, majd kitakarjuk, és visszarakjuk még20-25 percnyire (míg a teteje is átsül - de ne szárítsuk ki), s ezalatt a krumpliáltal engedett lé is jól elapad, sa krumpli kevés kocsonyás lében marad.
  8. Forrón, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A képen látható finomság SAJNOS nem combokból készült, hanem vendéget várva még csúcsosabb ízt szerettem volna kicsikarni, így egész csirkét fontam meg baconnel (pedig tudom, tapasztalatom bőven elég lehetett volna, hogy vendégváráskor NE újítsak - de ebben biztos voltam, hogy nem fogok csalódással járni). Bizony jártam, hiszen messze se közelítette meg még azt a kocsonyásságú állapotot sem, amit engednie kellett volna. Teljesen más ízt adott neki, talán, mert nem volt becsavarva, esetleg az egész csirke adott más ízt? Nem tudom, de levet is engedett bőven. Ez nem azt jelenti, hogy nem ajánlom egész csirkével senkinek, hiszen nagyon finom volt, DE nem közelítette meg azt, ahogyan a csirkecombok baconbe csavart íze és állagát adni képes varázst megközelítenie kellett volna. Én ismertem az én receptem, és nehéz volt az elfogadás, hisz vállaltam egy ismeretlent egy igazi helyett. Igen, bevallom, hogy egyedül voltam csalódottságommal, mindenki degeszre ette magát, ... akadt ki azt is kérdezte, - mi lehet ennél finomabb? Hmm, és ismer(t)em a választ :P.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek