Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-túrós-mákos kocka

Kakaós-túrós-mákos kocka
Kakaós-túrós-mákos kocka
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit  időigényes elkészíteni, de nagyon kiadós, gazdag sütemény.

Az összeállítást egy magas tepsiben érdemes elkészíteni, ahol a tekercsekre felül is bőven lehet krémet teríteni. Aki úgy ítéli meg, hogy a fehér krém túl laza, a hűtéstől nem fog megdermedni, az tegyen bele zselatint.

hozzávalók / 8 adag

Barna tészta

Mákos tekercs tésztája

Mákos tekercs tölteléke

Fehér krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Barna tészta

  1. A tojás habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a joghurtot.
  2. A darát összekeverjük a darált dióval, sütőporral, kakaóval, majd a tojásos masszához vegyítjük. Összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsül.
  4. Kihűtjük.

Mákos tekercs tésztája

  1. A lisztet elkeverjük túróval, cukorral, sütőporral, hozzáadjuk a tojást, olajat, tejfölt.
  2. Tésztává gyúrjuk. Négy részre osztjuk.
  3. Az egyik tésztát enyhén lisztezett munkalapon 20x30 cm-re nyújtjuk, rákenjük a mák töltelék negyedét.
  4. Hosszabbik oldalának az egyik szélére szorosan, egymás után felsorakoztatjuk a mák töltelékre a lecsepegtetett meggy negyedét, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
  5. A többi három tésztát is így töltjük-csavarjuk fel.
  6. Az elkészült rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kicsit távolabb.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, kb. 20-25 perc alatt megsül.
  8. Kihűtjük.

Mákos tekercs tölteléke

  1. A darált mákot összekeverjük cukorral, forralt tejjel leöntjük.
  2. Kihűtjük.

Fehér krém

  1. A hideg habtejszínt habfixálóval felverjük.
  2. A mascarponét összekeverjük a cukorral, túróval, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
  3. Ha úgy ítéljük meg, hogy a krém éjszaka nem fog megdermedni, lehet bele zselatint tenni.

Összeállítás

  1. Egy magas falú tepsibe helyezzük a kihűlt barna lapot.
  2. Rárakjuk a kihűlt 4 db mákos tekercset, a barna tésztán elosztva, egymástól kicsit távol.
  3. A tekercseket befedjük a fehér krémmel. Felül is bőven (ezért kell a magas tepsi), a tekercsek közé is kenünk a krémből.
  4. Éjszaka hűtőszekrényben áthűl.
  5. Szeletelés: Elsőnek a rövidebb oldalából vágunk egy csíkot, majd a csíkokat 4-4 darabra vágjuk, a tekercsek mellett, hogy mindkét oldalán legyen krém is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 600
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mákos süti, túrós süti, meggyes mákos sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1156
búzadara 250 g
joghurt 400 g
tojás 2 db
cukor 10 dkg
dió 4 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
napraforgó olaj 4 ek
sütőpor 6 g
tönkölybúza liszt 40 dkg
krémtúró 15 dkg
cukor 4 dkg
napraforgó olaj 4 ek
tejföl 5 dkg
tojás 1 db
sütőpor 6 g
mák 8 dkg
tej 1 dl
cukor 4 csapott ek
meggybefőtt 20 dkg
mascarpone 70 dkg
krémtúró 25 dkg
cukor 10 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag