r
Nosalty Logó

Méteres kalács Linajany konyhájából

NS
Méteres kalács Linajany konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

1234
Kalória
14.8g
Fehérje
159.3g
Szénhidrát
61g
Zsír
62.1g
Víz
213.9g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
104.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 12362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    610.4 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    2139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10352.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    2763 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    3982 mg
  • Nátrium
    2492 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1592.6 g
  • Cukor
    1045 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2726 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2145 micro
Összesen 12362 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojás sárgájákat a porcukorral, majd az olajjal és a vízzel jól kikeverjük.
  2. A sütőport jól keverjük össze a liszttel, majd adjuk az előzőekhez.
  3. Osszuk kétfelé a masszát, és az egyikbe keverjünk kakaóport. A tojásfehérjéket verjük habbá, majd egyenlően (fele-fele arányban) forgassuk a két masszába.
  4. Két, egyenként kb. 1 literes őzgerincformát vajazzunk, lisztezzünk, és töltsük beléjük a kétféle masszát. Előmelegített sütőben villapróbáig sütjük.
  5. Ha megsültek, borítsuk ki őket, és hagyjuk hűlni. Utána ujjnyi vastagon szeleteljük fel a tésztákat.
  6. A krémhez a pudingport a tejjel, a cukorral és egy kevés rumaromával főzzük sűrű krémmé.
  7. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és apránként adjuk a kihűlt pudingos krémhez.
  8. A tésztaszeletek mindkét oldalát kenjük meg a krémmel, és ragasszuk őket egymáshoz. Felváltva legyenek a tészták. Egy világos, majd egy sötét szelet.
  9. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, dolgozzuk el az olajjal, és vonjuk be vele a méteres kalácsot.
  10. Ferdén szeleteljük, hogy mutatós legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Barátom egyik kedvenc sütije, így már ideje volt, hogy süssek neki. Szerencsére sikere volt, legalábbis az elfogyott mennyiséget nézve, így gondolom... :) Jó puha a tészta, még másnap is olyan, mintha frissen sütöttem volna. Rumaroma helyett lehet igazi rumot is használni (3 evőkanál rum). Ebből a mennyiségből egy elég hosszú kalács lesz!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek