Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtkrémes-epres szelet

Joghurtkrémes-epres szelet
Joghurtkrémes-epres szelet
43 perc / előkészület: 25 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez lett a vasárnapi nassunk.:-)

hozzávalók / 12 adag

Tésztához:

  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 2 csapott ek kakaópor
  • 16 dkg liszt
  • 3/4 cs sütőpor

Krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2-3 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 dkg zselatin
  • fél dl víz
  • 6 dkg porcukor

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat megolvasztjuk, és kihabosítjuk a porcukor felével és a tojássárgákkal.
  2. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd beleforgatjuk a tojásos masszába
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170°C-os előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük. (TŰPRÓBA!)
  5. A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  6. A joghurtot a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és levével elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhez, és óvatos mozdulatokkal egybeforgatjuk.
  7. A zselatint fél dl vízben forrásig melegítjük, majd kevés krémmel lehűtjük, és hozzáadjuk a többi krémhez.
  8. Ha nagyon ellazítaná hirtelen a meleg zselatin a krémet, akkor nagyon rövid időre hűtőbe rakjuk, hogy ne legyen folyós. (Arra vigyázzunk, hogy még időben vegyük ki a krémet, míg kenhető!!!!)
  9. Rásimítjuk a tészta tetejére.
  10. Az epreket megmossuk, 4 felé vágjuk, és belenyomkodjuk a krém tetejébe.
  11. Hűtőbe rakjuk dermedni!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 21x29,5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 287
elküldve: 5
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres joghurtkocka, joghurtos sütikocka epresen, tejszínes-epres joghurtkocka

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

struccos
struccos Tue, 2015-12-22 14:42

Én elszeretném készíteni ezt a finom süteményt, csak nincs gyümölcsöm. Mivel helyettesítsem?

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Tue, 2015-12-22 17:33

Kedves struccos!
Mivel a krémbe nem kell gyümölcs csak a tetején van, így lehet helyettesíteni reszelt csokival vagy vékonyan meghintve kakaóporral és esetleg krokanttal is.
Üdv: Alkonyat

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-06-07 16:49

Kedves Gabi!
Igen lehet, hogy tényleg kicsi a tepsi, mert pillanatok alatt elfogyott nálunk :-)
Remélem nektek is ízleni fog!
Tényleg, nagyon nyugodt és türelmes a kutyusom minden hülyeségben benne van :-D
A képen a te kutyusod van?? Nagyon édi.
Rákuksiztam az oldaladra, nagyon jó receptjeid vannak.Gratulálok hozzá. Tuti ki fogok próbálni jó párat.
Kellemes hétvégét!
Üdv: Alkonyat

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-06-07 14:46

Amilyen szép a kép, amilyen jól hangzik a recept, kicsi a tepsiméreted:)) Ez ránézésre és első olvasatra is nálunk dupla adagos:) Köszi a receptet, hamarosan elkészítésre kerül. Nagyon szép hétvégét: Gabi
A napszemüveges kutyusodon jót mosolyogtam, kábé olyan türelmes lehet a gazdihoz, mint az enyém:)