Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kólás kacsa

Kólás kacsa
Kólás kacsa
220 perc / előkészület: 10 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem sikerült még olyan puhára és ízletesre kacsám, mint most, amikor kólában fürdettem meg. Úgyhogy tudom ajánlani akkor is, ha csak combot és mellet, és akkor is, ha egész kacsát ennétek.

hozzávalók / 4 adag

Hús+pác

Köret ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nem kell előre pácolni, csak egy nagyobb kiolajozott sütőtálba tegyük bele a kacsát, és öntsük rá a kólás levet. 180 fokon, alufóliával lefedve süssük 2 és fél órát. Félidőnél egyszer fordítsuk át.
  2. Ha letelt a 2 és fél óra, tegyük be mellé a felezett krumplikat, hagymákat és a sárgarépákat. Annyit, amennyi kényelmesen befér, és amit ellep a kólás lé. Fél óráig laza fóliával lefedve süssük még a zöldségekkel együtt. Majd még fél órát adjunk neki fólia nélkül. Közben néha vegyük ki és locsolgassuk a kacsa szabadon maradt részét a sütőlével. Ha kész, tálaljuk egy nagyobb tálon a körettel együtt.
  3. Pro tipp: Ha a sütőlevet leszűrjük, és keményítővel besűrítjük, egy barnamártás-szerű dolgot kapunk belőle, amit mellé is tálalhatunk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 8 278
elküldve: 4
receptkönyvben: 72
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1127 recept

egyéb elnevezések

kólában pácolt kacsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

807
kacsahús 1.5 kg
kóla 500 ml
ketchup 6 ek
méz 3 ek
mustár 2 ek
3 ek
barbecue szósz 2 ek
bors 20 szem
sárgarépa 4 közepes db
sonkahagyma 1 közepes db
burgonya 8 db