r
Nosalty Logó

Ropogós sült kacsa párolt káposztával

Nagyné Racsek Renáta
Ropogós sült kacsa párolt káposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kacsához

A káposztához

A burgonyához

446
Kalória
42g
Fehérje
39.8g
Szénhidrát
13.6g
Zsír
539.2g
Víz
154g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kacsához

A káposztához

A burgonyához

Összesen 446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kacsához

A káposztához

A burgonyához

Összesen 2679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kacsához

A káposztához

A burgonyához

Összesen 61 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    539.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6083.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    3222 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    238.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    3235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    823 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    659 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    5536 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2821 micro
Összesen 2679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

A kacsához

  1. A kacsát alkatrészeire szedjük, a bőrét beirdaljuk (hogy kisüljön a zsírja), majdbedörzsöljük majorannával, borssal, sok sóval.
  2. A darabokat bőrével lefelé egy tepsibe rakjuk, alufóliával lefedjük.
  3. Előmelegített sütőben 2 órán keresztül sütjük, majd levesszük az alufóliát.Lemerjük a kisült zsírt, csak egy kicsit hagyunk alatta, megfordítjuk a darabokat, hogy a bőrös fele legyen felül, és addig sütjük, amíg szép piros nem lesz (kb. 30 perc). Közben párszor meglocsoljuk a zsírjával.
  4. Ha megsült a kacsánk, kivesszük a tepsiből.
  5. A párolt káposztához a káposztákat vékony csíkokra vágjuk, vagy legyaluljuk,enyhén megsózzuk, majd30 percig állni hagyjuk.
  6. Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, hozzátesszük az apróra vágott hagymát, pár percig pirítjuk.
  7. Beletesszük a kinyomkodott káposztát, hozzáöntjük a vizet és az ecetet. Ízlés szerint sózzuk.
  8. Teljesen lefedve kb. 45 percig pároljuk, ha kell, még öntünk alá vizet, illetve utóízesítjük.
  9. Mikor már megpuhult a káposztánk, levesszük a fedőt, és teljesen elpárologtatjuk a vizet alóla.
  10. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, krumplinyomóval összetörjük, a kacsa zsírjából annyit merünk rá, hogy ne legyen száraz a burgonyánk, és jól összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Életem első kacsasütésére került ma sor. Féltem tőle, de végül hihetetlenül jól sikerült. A kacsahús nagyon omlós lett, még a melle sem volt rágós. Én a legvégén bekapcsoltam a grillt, és úgy sütöttem a kacsa bőrét pirosra, kissé ropogósra. Mégegyszer annyi sót használtam mint a csirkénél, mert a vastag bőre miatt kicsit nehezebben veszi fel a sót. Azt olvastam, sokan előtte nap befűszerezik, így biztosan jobban magába szívja a sót, de nekem erre nem volt időm. A nagyobb lelógó bőröket, zsírokat kis kockákra vágtam, azt is megsütöttem, finom pörc lett belőle. Az sem mellékes, hogy jó fél liternyi finom kacsazsírom is lett. :) Ez a kacsa elképzelhetetlen számomra a párolt káposzta és a zsíros tört burgonya nélkül. Remélem kis beszámolóm után, mások is kedvet kapnak a kacsasütéshez!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek