adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
571
kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
2285
kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 126.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
571
kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.8 g
Zsír
-
Összesen 193.7 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2357.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 1412 mg
-
Nátrium 568 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 504.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2285
kcal
- 15% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előkészítjük a húst: megmossuk, a maradék kis "tollakat" kiszedjük, majd a bőrét négyzet alakban bevagdossuk.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, lefóliázzuk, és közepes fokozaton (gázsütő) kb. 3/4 óráig sütjük.
- Ezalatt a zsír kiolvad, melyet kiöntünk egy jénaiba.
- Ezután megfűszerezzük a madarat só, kis bors és rozmaring keverékével.
- Fólia alatt kb.15 perc alatt ropogósra sütjük, a hőfokot a végén feljebb vehetjük.
- A combokat egyben, a mellet felszeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 74610
- Feltöltés dátuma: 2011. március 06.
Ajánló
Párolt káposzta, röszti köretnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
Még a karácsonyra megvásárolt kacsát találtam meg a mirelitben, ami akkor nem készült el. Most már úgy döntöttem, nem tárolom tovább, így a farsang végének közeledtével el is készült. Eredmény a fotón.:-) Készült hozzá párolt káposzta és röszti. Recept később.