r
Nosalty Logó

Rozmaringos kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Rozmaringos kacsa
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2285 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 571 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2357.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2285 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a húst: megmossuk, a maradék kis "tollakat" kiszedjük, majd a bőrét négyzet alakban bevagdossuk.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, lefóliázzuk, és közepes fokozaton (gázsütő) kb. 3/4 óráig sütjük.
  3. Ezalatt a zsír kiolvad, melyet kiöntünk egy jénaiba.
  4. Ezután megfűszerezzük a madarat só, kis bors és rozmaring keverékével.
  5. Fólia alatt kb.15 perc alatt ropogósra sütjük, a hőfokot a végén feljebb vehetjük.
  6. A combokat egyben, a mellet felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 74610
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 06.

Ajánló

Párolt káposzta, röszti köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még a karácsonyra megvásárolt kacsát találtam meg a mirelitben, ami akkor nem készült el. Most már úgy döntöttem, nem tárolom tovább, így a farsang végének közeledtével el is készült. Eredmény a fotón.:-) Készült hozzá párolt káposzta és röszti. Recept később.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Azt hittük, már nincs hova tovább: folyamatosan drágul egyik kedvenc...

Ahogy azt megszoktuk az utóbbi időben, mindennek kúszik fel az ára, de van az a lélektani határ, aminél már erősen elgondolkozunk, hogy a kosárba tegyük-e az adott terméket. Sokaknál elképzelhetetlen, hogy a reggelt ne egy kávéval indítsák, de nagyon úgy néz ki, hogy egyre drágábban juthatunk hozzá kedvenc italunkhoz.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...