Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamájpástétom 3. - narancsosan

Kacsamájpástétom 3. - narancsosan
Kacsamájpástétom 3. - narancsosan
140 perc / előkészület: 90 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve karácsonyra készítettük el, hogy legyen valami különlegesség is. Több variációt is alkottunk, mint például a tokaji zselés mazsolásat vagy a szarvasgombás pástétomot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Különleges alkalmakra, ünnepekre kiváló fogás, mint előétel, egy kis pirítóssal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libahájat feldaraboljuk kisebb részekre, kiolvasztjuk egy lábosban.
  2. A kacsamájat a kiolvasztott zsiradékban, tisztított vöröshagymával, megsütjük sütőben.
  3. Kihűtjük a májat a zsiradékban.
  4. Besamel mártást készítünk a vaj, a liszt és a tej felhasználásával.
  5. Háztartási cutter gépbe (pürésítő) belehelyezzük a sült májat, hagymát, fűszereket, és pürésítjük.
  6. Hozzákeverjük a besamel mártást, a tejszínt és a Cointreau-t.
  7. A narancsokat szeleteljük 1/2 cm vastagra, és teflon serpenyőben natur megpirítjuk.
  8. A narancslevet és egy kevés Cointreau-t megmelegítünk, és zselatinnal elkeverjük.
  9. Csatos üvegbe belerakjuk a pástétomot, a tetejére rakjuk a narancsszeletet, és leöntjük a narancsaszpikkal.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 094
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

narancsos kacsamájpástétom, pástétom pirítóssal, kacsamáj csatos üvegben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

891
kacsamáj 30 dkg
libaháj 20 dkg
3 dkg
fehér bors 1 dkg
vöröshagyma 15 dkg
narancs 30 dkg
narancslé 1 dl
finomliszt 5 dkg
tej 2 dl
vaj 5 dkg
cointreau 1 dl
főzőtejszín 1 dl
zselatin 3 dkg