r
Nosalty Logó

Kacsahúsleves pozsonyikiflitől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kacsahúsleves pozsonyikiflitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 631 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3787 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3444.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 631 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    332.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20669.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    18137 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3662.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4138 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36889 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 3787 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat alaposan megmossuk, eltávolítjuk a csontszilánkokat, tollat, szőrt, és a testháj nagy részét is, mert - függetlenül az alapanyagoktól – most egy kevésbé zsíros levest szeretnénk főzni.
  2. A húsokat hideg vízben, alacsony lángon 2 ek sóval feltesszük főni, szép lassan érünk el a forrásig. Ha már gyöngyözni kezd, lejjebb kapcsolhatjuk úgy, hogy innentől a végéig megtartsuk ezt a éppenhogycsak' forrását. A húst 1 órán át így főzzük, közben 2-3 alkalommal egy szita vagy szűrő segítségével leszedjük a tetején keletkező zavaros habot: lehabozzuk.
  3. Ha a húsok megpuhultak, hozzáadhatjuk az összes többi hozzávalót: az ízlés szerint aprózott zöldségekkel és a fűszerekkel úgymond bezöldségeljük a levest. 1-2 ek sót adunk hozzá. Lefedjük, hamarosan újra gyöngyözni kezd, ezután 20-30 perc alatt a zöldségek puhára és készre főnek, ekkor a levesünk elkészült.
  4. Válasszuk szét a húsokat és a zöldségeket. Ízlés szerint leszedegethetjük a színhúst a csontokról, vagy rajta hagyva is tálalhatjuk. A leveslét átszűrjük. 2 dl leveslében és 2 dl vízben valamilyen levesbe való tésztát főzünk: csigatészta, eperlevél, cérnametélt, betűtészta, stb, vagy daragaluskát, májgombócot is készíthetünk hozzá.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2670
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.

Ajánló

Többféle vidéken is láttam, hogy a családi asztaloknál általában először a hús nélkül költik el a zöldséges-tésztás, lédús forró levest, majd ezt követően külön tálalják a csontos húsokat, amit önmagában, mintegy köztes fogásként fogyasztanak el. Ezen túlmenően számos más szokás, megszokás létezik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenféle jól kinéző kacsa-alkatrészek voltak a hentesnél, így ezúttal egy tisztán kacsából készült leves receptjét szeretném bemutatni. 1 farhátat (45 dkg), 2 szárnytőt (55 dkg) és 2 nyakat (40 dkg) sikerült beszereznem, ezeket belsőségekkel, szárnnyal, esetleg combbal lehetne kiegészíteni. Így is bőven jött le színhús a csontos részekről, különösen a szárnytőről. A kacsa is viszonylag hamar, ~1,5 óra alatt omlósan puhára fő, nem bonyolult dolgozni vele, a végeredmény pedig igazán finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek