Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetával töltött gombafejek

Fetával töltött gombafejek
Fetával töltött gombafejek
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy tálca gombám és a burgonyapogácsából maradt feta sajtom. Kicsit kreatívkodtam, így készült ez a töltött gomba.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítós kenyérrel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A gombafejeket használjuk csak, ezeket meghámozzuk, megmossuk. (Ha szép a héja akkor nem is kell meghámozni, csak alaposan megmosni.)
  3. A bacon felét felkockázzuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját.
  4. Az újhagymát felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk.
  5. Egy tálban összekeverjük a sajtot, az újhagymát, az aszalt paradicsomot és a megsütött bacont. Borssal ízesítjük. (Só nem kell bele, mert a feta elég sós.)
  6. Megtöltjük a gombafejeket.
  7. Mindegyikre helyezünk egy-egy darabka bacont.
  8. Tepsire 3-4 evőkanál olívaolajat csurgatunk és erre helyezzük rá a megtöltött gombákat.
  9. Forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. (Amíg a bacon szép piros nem lesz.)

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 46 267
elküldve: 7
receptkönyvben: 675
elkészítve: 27/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

töltött gombafejek, fetás gombafejek, fetával töltött gomba, töltött gomba, sajttal töltött gomba

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

peanita
peanita Sun, 2012-01-29 23:49

Nagyon finom és gyors vacsora, az egész családnak izlett. Flikflak tanácsát megfogadva bazsalikommal és citromlével izesitettem a fetás tölteléket, és isteni lett! Köszönet a receptért :)

Suslinc
Suslinc Tue, 2011-06-14 20:15

Nekünk is nagyon ízlett! :-) Tegnap ezt tálaltam grillhús mellé.
Én még fekete olajbogyót tettem bele karikákra szelve. Köszi a receptet, Kiki! :-)

flikflak
Flikflak / flikflak Mon, 2010-08-23 08:53

Szia!
Én mozarellával, sok olajban eltett szárított paradicsommal, zöldhagymával, friss bazsalikomlevéllel, s kevés citromlével (intenzívebbé teszi a bazsalikom ízét) készítettem. Az eredmény pazar! Köszi az ötletet!!

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Wed, 2010-05-26 16:37

Mivel nem rajongok igazán a fetáért, viszont a többi nagyon jól hangzik, így arra gondoltam hátha valaki próbálta már úgy, hogy juhtúrót vagy ricottát használ?!

Kephera
Kephera Tue, 2010-05-18 22:04

Szóval...rosszul aludtam volna ma, ha nem osztom meg az örömöm. Én ugyan egy sokkal olcsóbb, bolgár fehér sajttal csináltam, meg némi Anikó sajt is ment bele, de ennek ellenére is zseniális lett. Köszönöm a receptet. Isteni volt. Egy kis Görögországból hozott fűszerkeverékkel még megbolondítottam:) Ennyi. Nálam már a kedvencek között!

320
gomba 8 nagy db
újhagyma 4 db
feta sajt 10 dkg
szárított paradicsom 4 db
bacon 8 szelet
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek