r
Nosalty Logó

Juhtúrós-spenótos penne csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Juhtúrós-spenótos penne csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 645 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3870 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6602 micro
Összesen 645 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    283.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8417.2 g
  • Cink
    277 mg
  • Szelén
    485 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    229 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    3314 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    960 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1996 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    30 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    124 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1880 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39612 micro
Összesen 3870 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A csirkét felkockázzuk, olívaolajon fehéredésig pirítjuk. Közben a tészta vizét feltesszük forrni.
  3. Ha kifehéredett a csirke, ráöntjük a tejszínt, belenyomjuk a fokhagymát, és beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Közepes lángon lefedve hagyjuk, hadd rotyogjon.
  4. Ha forr a víz, beletesszük a tésztát, al dente főzzük, leszűrjük. (Én kicsit hamarabb veszem ki, mert a szószból még úgyis szív magába.)
  5. Ha elkészült a spenót, belekeverjük a túrókat, belereszeljük a parmezán sajtot, és az egészet összevegyítjük a tésztával.
  6. Kivajazott, hőálló tálba öntjük a tésztát, rászórjuk a reszelt mozzarellát, és pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 22603
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mostanában rá vagyok kattanva a spenótos dolgokra. A lasagne után ez is egy kombináció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.