Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-csokis krémes

Joghurtos-csokis krémes
Joghurtos-csokis krémes
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját "szerkesztésű" könnyű krémmel készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta készítése: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat (180 fok, 10 perc).
  3. A csokoládés krém készítése: A pudingport a tejjel, cukorral simára keverjük, majd felfőzzük, az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, és kihűtjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, a tejszínnel lazítjuk. Hűtőbe tesszük a lapok betöltéséig.
  5. A rózsaszínű krém készítése: Az epres pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A zselatint a vízben beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A joghurtos krémhez keverjük a zselatint, majd a tejszínt. Hűtőbe tesszük.
  7. A piskótalapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.
  8. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba szedjük, és átlósan a lapokra csíkokat nyomunk úgy, hogy egy rózsaszín, egy csokoládés. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.
  9. A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére tesszük. Ehető rózsaszínű díszítőcukrot szórunk rá. Hűtőbe tesszük pár órára, a süteményre merőlegesen szeleteljük. Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingkrémes süti, réteges pudingkrémes süti, kétszínű krémes süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

varikriszti
varikriszti Sat, 2015-04-04 17:55

Kedves Edit!
Ma elkészítettem a süteményt nagyon finom lett, ízlett az egész családnak.Köszönöm ezt a receptet, máskor is el fogom készíteni.
Üdv.: Kirszta

577
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 késhegynyi
csokoládés pudingpor 1 tasak
csokoládé 10 dkg
tej 250 ml
cukor 4 csapott ek
víz 50 ml
zselatin 1 ek
habtejszín 1 dl
epres pudingpor 1 tasak
tej 250 ml
cukor 4 ek
víz 50 ml
zselatin 1 ek
habtejszín 1 dl
gyümölcsjoghurt 2 dl
rumaroma 20 ml
tej 70 ml
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
dekorgyöngy 1 teáskanál