Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtmártásos padlizsán curry

Joghurtmártásos padlizsán curry
Joghurtmártásos padlizsán curry
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a curry paszta nem elég erős, ízesíthetjük az ételünket chilivel is. Tálaljuk rizzsel vagy naan kenyérrel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt kb. 1x1 cm négyzetekre vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a padlizsánt, és magas hőmérsékleten kb. 5 percig pirítjuk. Kivesszük.
  2. A kétféle hagymát apró kockákra vágjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk.
  3. A vajzsírt a serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. Rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, hozzákeverjük a curry pasztát, fokhagymát, kurkumát és a római köményt. További 1-2 percig dinszteljük.
  4. Majd hozzáadjuk a padlizsánt és a paradicsomot, és lefedve kb. 5 percig dinszteljük. Sóval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk a joghurtot. A durvára vágott korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 031
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

joghurtos padlizsánsaláta, indiai padlizsán

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

270
padlizsán 1 db
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 150 g
ghee 1 ek
piros curry paszta 1 teáskanál
kurkuma 0.5 teáskanál
római kömény 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
görög joghurt 200 g
koriander 0.5 csokor