Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres padlizsánsaláta

Fűszeres padlizsánsaláta
Fűszeres padlizsánsaláta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni padlizsánsaláta, ami tocsog az olajtól, de ne féljünk tőle! Pont ennek köszönhetően akár egy hétig is eláll a hűtőben. Ha minden igaz, akkor eredetileg ez egy orosz recept, én viszont adtam hozzá egy kevés za'atar fűszerkeveréket, mert szerintem csodásan passzol hozzá ez a közel-keleti ízvilág. Húsok mellé köretnek, de önmagában, kenyérrel is zseniális!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd héjastól ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Besózzuk és negyed órát állni hagyjuk.
  2. Papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és za'atarral ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Három-négy evőkanál olajat felhevítünk a serpenyőben és nagy lángon megsütjük benne a padlizsán szeleteket. Nem kell teljesen átsülnie, elég mindkét oldalán két-három perc neki. Rengeteg olajat fog magába szívni, úgyhogy ezt sütés közben bőszen pótolgassuk. Ha kész, akkor egy tálba szedjük.
  4. Ha az összes padlizsánt megsütöttük, akkor ugyanabba a serpenyőbe kevés olajat öntünk és beledobjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd rádobjuk a hanyagul, nagyobb kockára vágott paradicsomokat. Sóval ízesítjük és addig főzzük, amíg kissé össze nem esnek.
  5. Egy hőálló tálba teszünk egy réteg paradicsomot, erre egy réteg padlizsánt és addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  6. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt összerottyantjuk az egészet.
  7. Lehűtjük, majd tálalásnál érdemes megszórni újra kevés za'atarral és már ehetjük is.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 343
elküldve: 1
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sült padlizsánsaláta, pikáns padlizsánsaláta paradicsommal, paradicsommal sült padlizsán

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Séra Ilona
Séra Ilona Mon, 2015-08-31 20:46

Ma elkészítettem ezt a padlizsán salátát, igaz nem tudom milyen fűszer az a zaatar, és ezt szeretném is megkérdezni a recept bekűldőjétől. Így magam állítottam össze a fűszerkeveréket,úgy gondoltam abból állítom össze a fűszerkeveréket ami íz világában illik a padlizsánhoz.Bazsalikom, bors,reszelt citromhéj,kakukkfű, természetesen ki-ki ízlés szerint. A leírtak szerint készítettem el,de nagyon finom lett,igaz itthoni, saját termésből készült. ha az internetről készítek ételeket a férjem általában nem veszi jó néven mert ő a régi ízekhez van szokva.Ugyan is mi már nem a fiatal korosztályhoz tatozunk,de én körülbelül egy jó éve tanultam meg a számítógép kezelését. A lányom létrehozott nekem egy NoSalty receptkönyvet és már sok mindent kipróbáltam azokból a receptekből amit elmentettem. Még egyszer vissza térve az eredeti témához,az általam kreált fűszerkeverékkel is finom lett a padlizsánsaláta, de kiváncsi lennék mi is az a zaatar. Üdvözlettel. Séra Ilona 2015 08 31

364
padlizsán 2 kg
0 ízlés szerint
zaatar 0 ízlés szerint
paradicsom 70 dkg
fokhagyma 6 gerezd
olívaolaj 4 dl