Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jiaozi - kínai hússal töltött batyuk

Jiaozi - kínai hússal töltött batyuk
Jiaozi - kínai hússal töltött batyuk
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel Kínából származik. Itt a Holdújév ünnepének estéjén eszik. Nincs olyan kínai család, akinél ne enne ebből ezen a mágikus napon. Japánban is szívesen fogyasztják. A recept a gasztrolexikonomból való. Kb. 3 tucat lesz ebből az adagból.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

ajánlat

Szójaszószos, ecetes, chiliolajos mártással tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a forró vízzel, majd jól összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük.
  2. A töltelék alapanyagait összedolgozuk.
  3. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. A  kiszaggatott körökre 1 kávéskanálnyi tölteléket rakunk, majd félbehajtjuk, és összetapasztjuk.
  5. Kevés olajon pirosra sütjük, majd hozzáöntjük a csirkelevest, és 10 percig főzük.
  6. Szójaszósszal, chiliolajjal és ecettel tálaljuk.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 675
elküldve: 5
receptkönyvben: 221
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött batyuk, kínai csirke, Pinjin, Gyōza

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2013-02-11 01:02

A kínai csajok (pontosabban pekingiek, mert azért Kína eléggé nagyobbacska) vízben kifőzték és nem sütötték a jiaozit. (Méghozzá nagyon érdekesen, beletették a forró vízbe, ha újra forrt, öntöttek rá 1 bögre vizet és újra felforralták - ezt 3x kellett megismételni és akkor volt kész.) Mindenfélével töltik, amit csak el lehet képzelni és az ecetes szotyakba mártogatva eszik - baromi jó egyébként.
Ez nem kritika, csak alternatíva.
Koszider

461
finomliszt 30 dkg
víz 250 ml
kínai kel 100 g
darált sertéshús 230 g
zöldhagyma 1 db
szójaszósz 1 teáskanál
sherry 1 teáskanál
kukoricakeményítő 1 csapott ek
gyömbér 1 kk
szezámolaj 8 csepp
napraforgó olaj 2 ek
szárnyas alaplé 2.5 dl
szójaszósz 2 teáskanál
ecet 2 teáskanál
chiliolaj 2 teáskanál