Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jéghideg kapros zöldbableves

Jéghideg kapros zöldbableves
Jéghideg kapros zöldbableves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári melegben nagyon jól tud esni egy frissítő, hideg gyümölcs- vagy zöldségleves. Próbáljuk ki ezt a zöldbabos levest, ami jól behűtve lesz a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveshez a hagymát és a fokhagymát az olíván dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és 20 dkg apróra vágott zöldbabot, dinszteljük tovább 10 percig.
  2. Az alaplevet sózzuk meg, forraljuk fel, és a maradék babot pár perc alatt főzzük forrásban lévő vízbe, majd dobjuk jeges vízbe, hogy szép zöld maradjon. A főzőlevet öntsük rá a megdinsztelt zöldségekre, és főzzük őket puhára.
  3. Adjuk hozzá a kaprot, turmixoljuk, majd egy szűrőn passzírozzuk át.
  4. Hűtsük le, és a blansírozott babot csak tálaláskor adjuk hozzá, tejföllel vagy joghurttal kínáljuk, frissen vágott kaporral megszórva. Ez a leves akkor a legjobb, ha a bab szép zöld és még kissé ropog.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 224
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldbabkrémleves, tejfölös zöldbableves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
zöldbab 60 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
burgonya 2 db
olívaolaj 0.5 dl
kapor 1 csokor
zöldség alaplé 1 l
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint