Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbableves

Zöldbableves
Zöldbableves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy bármikor jóleső, finom leves. Tálaláskor tehetünk bele egy kis tejfölt, mert úgy az igazi.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk és karikákra vágjuk.
  2. 0,5 dl olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a répát, a zöldbabot és a leveskockát.
  3. Pár perc kevergetés után felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és beletesszük a sót.
  4. Amikor a zöldségek megfőttek, elkészítjük a rántást. 1 dl olajat felmelegítünk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig csomómentesre keverjük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a fűszerpaprikát. Ráöntünk 2 dl vizet, és gyors kevergetés közepette beleöntjük a levesbe.
  5. Egy felvert tojást a forrásban lévő levesbe csurgatunk, miközben folyamatosan kevergetjük, hogy a tojást eloszlassuk.
  6. Levesszük a tűzről, és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
  7. Tálaláskor tehetünk bele egy kis tejfölt, de anélkül is finom. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 1 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

195
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 2 ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál
leveskocka 1 db
tojás 1 db
petrezselyem 3 szál
0.5 ek
víz 2 l
víz 2 dl