r
Nosalty Logó

Kacsa konfit

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Kacsa konfit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1756 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 439 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6931.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    6087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1756 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított kacsacombokat bőrös oldalukkal lefelé egy tálra fektetjük, bedörzsöljük a sóval, borssal, és rámorzsoljuk a babérlevelet. Lefóliázva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap alaposan letisztogatjuk a kacsacombokat, bőrös oldalukkal lefelé egy vastag falú lábasba tesszük, amiben kényelmesen elférnek. Leöntjük annyi olvasztott kacsazsírral, hogy épp ellepje a húst. Beletesszük a kakukkfű ágakat is.
  3. A konfitot készíthetjük sütőben, vagy nagyon kis lángon a tűzhelyen is. Ha a sütőt választjuk, 80 °C-ra előmelegítjük és 3-4, akár 5 órán át sütjük, amíg a hús megpuhul, de még nem válik el a csonttól.
  4. A tűzhelyen való készítés valamivel rövidebb procedúra: beállítjuk a lehető legkisebb lángot, vaslapot, vagy lángelosztót teszünk fölé, arra jön a kacsacombos lábas, és így melegítjük 2,5-3 órán át.
  5. A zsírjában hagyjuk kihűlni. Ha két héten belül szándékozzuk elfogyasztani, akkor úgy, ahogy van, lefedjük, és a hűtőbe tesszük. Amennyiben azonban hosszabb távú terveink vannak a konfittal, a zsírt megtisztítjuk a pecsenyelétől, és légmentesen rétegezzük a húst a megtisztított zsírral egy zárható, nem átlátszó falú edénybe. Legfelülre sertészsírt, arra pedig zsírpapírt teszünk. Így garantáltan eláll hónapokig.
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 59969
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 03.

Receptkategóriák

A Dél-Franciaország specialitásaként számon tartott konfitálás tulajdonképpen nem más, mint az egyik legősibb hústartósítási eljárás: az alacsony hőfokon, saját zsírjában kisütött és tárolt hús, hűtés nélkül is elállt, akár hosszú hónapokon át. Úgy tartják, hogy a comb a szárnyasok legzamatosabb konfit része.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Konfitálás...ilyet az én nagyszüleim is csináltak anno...egyszer?en "lesütés"-nek hívták, általában disznóvágás után bödönbe (vind?be) pakolták a husikat, és tényleg nagyon sokáig elállt a hideg kamrában.

Törölt felhasználó

Bizony-bizony, és akkoriban a sparherd szélén csinálták. Az iklyen technológiával "eltett" húsokra azt is mondják, hogy "húsbef?tt"".

Törölt felhasználó

Épp most lett kész egy kisebb bödönnel. Elég pazarul néz ki. Kíváncsi vagyok meddig hagyjuk elállni?

Törölt felhasználó

Nálunk: zsírbafújtott husi a neve. :)))

Durcsó

Szia Petra, szerinted mi történik, ha kacsamellet konfitálok? :) A comb már megvolt, édesanyám mellet is szeretne, és nagy rozé-ellenes... Köszi, Borcsa

Petra

Szia Borcsa, Mellel is próbálkozhattok nyugodtan szerintem, bár eddig én csak combot konfitáltam, ez a legelterjedtebb. Biztosan átsül az abálás során, rózsaszín bels?nek nyoma sem lesz. Várom a visszajelzéseteket! Kellemes ünnepeket! Petra

Durcsó

Szia, Petra, köszi a választ! Finom lett a mell is nagyon, csak elfelejtettem beirdalni, úgyhogy a b?réb?l nem jött úgy ki a zsír, de ez az én hülyeségem volt :) Remélem, szép karácsonyotok volt, boldog új évet! Borcsa

Petra

Szia Borcsa, Majd legközelebb biztosan nem felejted el irdalni:-)). Én is remélem,hogy kellemesen telnek Neked a napok itthon, a család körében! Neked is BUÉK! Petra

Bubu46

Húúúú, de örülök ennek a módszernek ! Egyszemélyes háztartás lévén - el?re le tudok gyártani több adagot és mindig van fincsi husi !Id? és energiatakarékos is szerintem !Köszönöm az ötletet !

vaksi

Hogyan kell a zsírt megtisztítani a pecsenyelét?l? Úgy tippelem, hogy amikor meg van dermedve, a zsír külön réteget képez a pecsenyelé tetején, és simán le lehet szedni. Aztán a pecsenyelevet meg leönteni. Jól gondolom? El?re is köszönöm a választ.

Petra

igen, pontosan így!:-)

vaksi

Köszi! Valamikor biztosan ki fogom próbálni ezt a receptet, naggggyon szimpatikus! :-) vaksi

katalin52

Ez tulajdonképpen megfelel a franciák által elegánsan elnevezett "rillettes"-nek? A vind?-re én is emlékszem! No annak a husinak semmihez nem hasonlítható volt az íze!

antalos

Szeretném megkérdezni, hogy a hosszú sütési id? alatt van rajta fed? vagy nincs? Szóval hogy fed?vel vagy fed? nélkül sütjük 3-4-5 órán keresztül?

Petra

Nem kell lefedni, üdv Petra

Törölt felhasználó

Kedves Petra, Régóta nézegetem, hogy kipróbáljam ezt a recepted. Hogy biztosan jól sikerüljön egy-két (valószín?leg naív:-)) kérdésem lenne. Egyrészt, hogy els? nap (miel?tt h?t?be tennék), csak a kacsa besejét dörzs?ljem be a f?szerekkel vagy a b?rös részét is? Illetve a másnapi, sütés el?tti letisztítás, mit takar? Le kell mosni róla a f?szereket vagy? Végül pedig ha sütés másnapján szeretném melegen tálalni a húst, akkor egy kis zsírban melegítés szerinted megfelel?? Köszönöm el?re is a segítséged! üdv Kriszti

BERAN

Kedves Petra, a megadott 2 kacsacomb és a többi hozzávaló 1 adagnyi, ugye? 4 f?re kicsit kevésnek t?nik... Köszönöm :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek