r
Nosalty Logó

Indiai karfiolragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krisztina67
Indiai karfiolragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1023 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 256 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 1023 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, majd rózsáira szedjük. Ha túl nagyok a rózsák, akkor elfelezzük őket.
  2. 3 evőkanál kókusztejet kikeverünk egy kanál olívaolajjal, sóval, borssal, egy kevés kurkumával és egy gerezd reszelt fokhagymával. Ezt a mártást ráöntjük a karfiolra, jól átkeverjük az egészet, majd 15 percig pihentetjük.
  3. Addig a sütőt előmelegítjük 220 °C-fokra és egy nagyobb tepsibe sütőpapírt helyezünk. Mikor letelt a pácolódás ideje, a karfiolt a tepsire öntjük, eligazgatjuk és betoljuk a forró sütőbe sülni. 15-20 perc alatt kissé megpirítjuk a rózsákat.
  4. Míg sül a karfiol, addig elkészítjük az alapmártást. Egy serpenyőben lepirítjuk a felkarikázott újhagymát, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymagerezdeket, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, a fűszereket, a kókusztejet, a tejszínt és a lime levét. Sűrű mártást főzünk belőle.
  5. A kész mártásba tesszük a sült karfiolrózsákat, óvatosan átkeverjük, hogy a mártás mindenhol bevonja a karfiolt és egyet forralunk rajta. Jázmin rizzsel forrón tálaljuk az ételt. Díszíthetjük egy kevés újhagymakarikával.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 499
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Indiai karfiolragu
Krisztina67 20 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek