r
Nosalty Logó

Sajtos-paradicsomos padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Sajtos-paradicsomos padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3065.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3065.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1127 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, majd kb. 1,5-2 cm-es karikákat vágunk.
  2. Megsózzuk, 10 percig hagyjuk, majd leöblítjük, papírtörlőre tesszük. Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, elősütjük. 2-3 perc oldalanként. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
  3. Egy sütőpapírt a csap alatt megvizezünk, kifacsarjuk, majd tepsibe rakjuk. Rárakjuk a padlizsánt, nyakon öntjük a paradicsommal. Minden padlizsánra érdemes egy hámozott paradicsomot tenni.
  4. Középre tegyük a sajtot, rámorzsoljuk a fetát,hogy mindenhova jusson , pici só, bors, belevágunk egy kisebb lila hagymát és bazsalikomlevelet teszünk rá. Meglocsoljuk olívaolajjal és betesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 197
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-paradicsomos padlizsán
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek