r
Nosalty Logó

Indiai ihletésű csirke paradicsomos szószban

Dacota
Indiai ihletésű csirke paradicsomos szószban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

469
Kalória
43.1g
Fehérje
42.1g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
184.7g
Víz
127.8g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
29g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1879 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 469 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    738.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    4359 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1879 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4957 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, megtöröljük, és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a fűszereket, és a vékonyra vágottfokhagymát és a reszelt gyömbért.
  3. 2-3 percig kavargatva sütjük kis lángon, vigyázva, hogy oda ne kapjon. Beletesszük a csirkemell kockákat, ésfehéredésig sütjük.
  4. Hozzáöntjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk (csak finoman!), beletesszük az aszalt gyümölcsöket.
  5. Ha szükséges, kis vizet öntünk hozzá.
  6. 25-30 percig kis lángon, lefedve főzzük, ha szükséges, néha kavargatjuk.
  7. Ha kész, jázmin rizzsel vagy naannal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Indiai ihletésű recept, édesanyámnál kóstoltam először. Ő Vrábál Krisztánál találta, talán a Nők Lapjában, de nem mernék rá megesküdni, csak egy pillantást vetettem rá, hiszen az alapötletet, a paradicsomot és az aszalt gyümölcsöket nem nehéz megjegyezni. A fűszerek is hasonlóak voltak, bár nem emlékszem mindenre pontosan, azóta többször is kipróbáltam, és még egyszer sem okozott csalódást - nagy eltérés nem lehet. Ez is olyan villámvacsora, ami nem igényel különösebb előkészületet, sem extra hozzávalókat, és pont elkészül, amíg szépen megpároljuk hozzá a rizst. Ráadásul különlges, és egyáltalán nem drága. Urasabb napokon kínálhatjuk naannal, isteni, ahogy beissza a fűszeres-paradicsomos szószt! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...