Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt gyümölcsös csirkecomb

Aszalt gyümölcsös csirkecomb
Aszalt gyümölcsös csirkecomb
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam hagyományos sült csirkét készíteni, ezért kerestem egy kicsit különlegesebb, de egyszerű receptet. Így készült ez az étel.


hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

A páchoz

Az öntethez

ajánlat

Burgonyapüré vagy bagett illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokról a bőrt lehúzzuk, sózzuk.
  2. A páchoz valókat összekeverjük, a húsokat beleforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húst lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk. Mellé belerakosgatjuk az aszalt gyümölcsöket. Az öntethez valókat egy tálban elkeverjük. A combokat ezzel az öntettel meglocsoljuk.
  4. A megmaradt páclét a tetejére öntjük.
  5. A tepsit lefedjük és előmelegített  sütőben (légkeverésen) 160 fokon (normál sütőben kb. 175) kb. 1,5 órát sütjük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 071
elküldve: 72
receptkönyvben: 1 097
elkészítve: 65/83
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt-sült csirkecombok aszalt gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel sült csirkecomb

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krisztinka78
krisztinka78 Thu, 2013-12-26 13:20

Én is elkészítettem! A halászlé mellett ez volt a másik főfogás! Isteni lett! Mindenkinek nagyon ízlett. Nekem picit sótlan volt, az ételízesítő mellett nem sóztam meg. Meg kellett volna, de ez csak nekem tűnt fel. Aszaltszilvát, vörösáfonyát, mazsolát és fügét tettem mellé. A pácba tettem egy kis vörösbort is. A bőrt nem húztam le, mert mi is szeretjük a ropogós pipibőrt. Nagyon finom és csillogó mázas lett.
Köszönöm a receptet! :)

Kisarany
Kisarany Thu, 2013-09-12 19:23

Kedves Kiki!

Milyen ételízesítőt használ a recepthez?
(Egyszer már elkészítettem, nagyon finom lett!)
Köszönettel: Kisarany

mverocska
mverocska Thu, 2013-01-10 15:33

Talán még nem késő dícsérni, ezt a receptet használtam a karácsony esti vacsorához. Isteni lett, tökéletes. Még anyósom is odavolt érte! ;)
Köszönöm a receptet!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2013-01-10 16:07

Köszi! Örülök, hogy ízlett! Én még nem tudtam olyan ételt főzni, hogy az anyósom odalenne érte:-))) Üdv Kiki

mverocska
mverocska Fri, 2013-01-11 13:39

Haha, hát nehéz is, nem hiába a sok anyós-vicc :D
Bár nekem annyival könnyebb kicsit a helyzetem, hogy anyósom nem igazán konyhatündér. Azért hajrá, szurkolok, hogy neked is sikerüljön! ;D

mirthill
mirthill Fri, 2012-12-28 21:11

Ez volt az egyik karácsonyi fogás idén. Isteni fini lett! Mivel közben más is sült, így légkeveresésesen sütöttem és 180 fokon kicsit több, kb. 1 órát fólia alatt. Ezután levettem az alufóliát mert nálunk mánia a megsült ropogós pipibőr. Ennek hatására a jó kis szaftból elforrt valamennyi víz, így egy sűrűbb mártás lett alatta, a puha, leírhatatlanul finom aszalványokkal. Köszönöm a receptet, biztos,hogy még sokszor el fogjuk készíteni!

dolimon
dolimon Sun, 2012-12-23 20:58

Kedves Kiki! Picit féltem az elkészítésétől, hogy nem sül át rendesen a husi...Hát...azt kell hogy mondjam, hogy ez nem hogy átsült, de olyan omlós lett, hogy az valami eszméletlen! Hasonlót sem ettünk még...ISTENI FINOM!!! Én 2 dolgot változtattam, nem volt szójaszószom, de nem is hiányoltuk belőle picit sem, és aszalt szilvám sem volt, ahelyett vörös áfonyát tettem bele a sárgabarack mellé. Gyakori ünnepi étel lesz nálunk ez a kis különlegesség, az biztos! Nagyon köszönöm a Férjecském nevében is :) !

evacili
evacili Mon, 2012-10-22 10:28

Novemberben sok születés-és névnap van nálunk amit most összevonunk. Ez lesz a menű. Nagyon finomnak tűnik!

fzizu
fzizu / fzizu Thu, 2012-02-23 16:16

Talán még nem késő dicsérni!?Szentestére csináltam,egyszerűen mennyei!A másfél éves lányom két combot evett meg,ami mostanában tőle szokatlan.Azért az édes íz nem hazudik!:)

apergel
apergel Tue, 2012-01-24 10:50

Filézett pulykacombból készítettem el, fantasztikusan finom lett. Mélyhűtött szilvával sült együtt, utána a gyümölcsöt összetörtem a szaftjával, és isteni szósz lett belőle a sült mellé.

Pici Juci
Pici Juci Mon, 2011-12-26 10:57

Én is Szenteste csináltam meg és valami isteni finom lett. Tényleg a család egyik új kedvence:)

vészbejárat
vészbejárat Thu, 2010-09-09 14:27

Szia!
Hááát, fantasztikus lett a recept alapján készült étek. Ez a kaja valami új, valami meglepő, azonnal családom kedvence lett. Kiki, elkápráztattál minket, köszönjük a receptet!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Thu, 2009-07-02 09:25

Örülök, hogy ízlett. Az a jó ezekben a receptekben, hogy lehet a hozzávalókkal játszani.
üdv
kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-07-01 16:52

Isteni recept,ma csinaltam meg,igaz 1-2 valtoztatassal mert nem volt aszaltszilvam,ezert ribizlit raktam helyette,es 1 pici fokhagymat is tettem,amelynek ize szerencsere elenyeszo volt,szandekom az volt vele hogy tettszedjen edesapamnak(o a nagy fokhagymas).Az aszalt baracknak isteni ize lett!!

849
csirke felsőcomb 8 db
0 ízlés szerint
aszalt szilva 20 dkg
aszalt sárgabarack 20 dkg
bazsalikom 1 ek
kakukkfű 1 ek
majoranna 1 ek
ételízesítő 2 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
szójaszósz 100 ml
napraforgó olaj 2 ek
ketchup 4 ek
méz 2 ek