r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkás rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Húsvéti sonkás rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 760 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3033 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 760 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6277.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    2176 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    1696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1830 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4025 micro
Összesen 3033 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit először sós vízben, héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd fél centis karikákra vágjuk.
  2. A 4 tojással is hasonlóképpen bánunk: főzés, pucolás, karikázás.
  3. A (maradék húsvéti) sonkát felkockázzuk, és pici olívaolajon megpirítjuk.
  4. Az újhagymát nyersen karikázzuk.
  5. 2 tojásból és 0,5 l tejfölből öntetet készítünk, sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy jénai tálat kivajazunk, és sorba rakjuk a szinteket: krumpliból, sonkából, hagymából, tojásból, és újból krumpliból, tojásból... amíg el nem fogy az alapanyag. Közben minden tojással zárt szintet és a rakottas tetejét, ahová legvégül krumpli kerüljön, meglocsolunk az öntettel, sőt sózhatjuk, borsozhatjuk is őket.
  7. Az utolsó lelocsolt krumpliréteg tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk.
  8. Lefedjük az edényt, és mehet az előmelegített sütőbe 180 fokon, 30 percig sülni. Ekkor vegyük le az edény tetejét, és pirítsuk aranybarnára a sajtos záróréteget.
  9. Salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7833
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Ajánló

Legfőbbképpen füstölt sonkából készítsük ezt a fogást, felhasználhatjuk hozzá a maradék húsvéti sonkát, de bármilyen ízes sonkából kitűnő lesz. Salátát ne felejtsünk mellé adni. Legyen az egyszerű fejessaláta vagy cékla, bármi jó hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogyan használjuk fel a húsvéti sonka maradékát? Daraboljuk fel, és helyezzük egy teljesen más környezetbe, példának okáért rakott krumplihoz nagyszerű. Sok gyerek azért nem eszi meg ezt a finomságot, mert a füstölt kolbász íze, színe zavarja őt. A sonkát viszont mindenki szereti. Így két legyet ütünk egy csapásra. Eltűnik az ünnepi maradék, és egy kevésbé kedvelt ételből kívánatos fogás válik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek