r
Nosalty Logó

Rakott burgonya darált hússal

Nyunyi27
Rakott burgonya darált hússal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

665
Kalória
36.8g
Fehérje
34.5g
Szénhidrát
42.6g
Zsír
368.4g
Víz
165.9g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 665 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7064.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    3372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 2655 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    508 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Hideg vízbe tegyünk fel kb. egyforma nagyságú (80 dkg) krumplikat főni héjával együtt. (kb. 35 perc)
  2. Miközben a burgonya fő, elkészítjük a ragut. Egy közepes vöröshagymát kisebb kockákra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, vegetával, és egy gerezd fokhagymát zúzunk hozzá. Mikor a hús elfőtte a levét, egy hámozottparadicsom-konzervvel öntjük fel, és 10 percet főzzük. Félretesszük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
  3. A tejfölt egy csipet sóval és egy gerezd reszelt fokhagymával összekeverjük. (Én egy kis bazsalikomot is tettem hozzá.)
  4. A burgonyát ellenőrizzük, hogy eléggé megpuhult-e. Meghámozzuk, majd karikára vágjuk.
  5. Kivajazott tepsibe vagy jénaiba rétegezzük. Burgonyával kezdjük, rá a ragut, majd ismételjük. A tetejét burgonyával zárjuk, ráöntjük a tejfölt, és 20 percet az előmelegített sütőben sütjük. Ezután rárakjuk a reszelt sajtot, majd további 10 percig sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet saját magam találtam ki, ugyanis a hagyományos rakott burgonyát már kicsit unta a család. Többször készítettem, mindenkinek ízlett, szaftos étel ebédre vagy vacsorára, hamar elkészül és laktató.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...