r
Nosalty Logó

Rakott burgonya Vivuctól

Vivuc
Rakott burgonya Vivuctól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1316
Kalória
52.4g
Fehérje
44.7g
Szénhidrát
103.5g
Zsír
413.9g
Víz
611.1g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6500.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    4127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    827.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 2632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit, és sós vízben egyben megfőzzük. Megfőzzük a tojásokat. Felkarikázzuk a kolbászt, ha nagyon puha, akkor elősütjük, hogy ne engedjen később sok levet, és ne áztassa el a kész fogást.
  2. Ha minden megfőtt, megpucoljuk a tojást, felszeleteljük, a krumplit is felkarikázzuk kb. fél ujjnyi vastag szeletekre.
  3. Elővesszük a tepsit (nálam 20x10 méretű). Egy-két kolbászkarikát elszórunk a tesi alján, azután kezdjük a rétegezést. Egy réteg krumpli, rá tojások, rá kolbász, majd erre egy réteg tejföl. Így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére kerül majd a sajt.
  4. Sütőbe toljuk: 180 fok 20-25 perc

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10

Nagyon szeretjük a rakott krumplit rengeteg tejföllel! Ez a kedvenc családi recept hozzá, gyorsan kész, na de még gyorsabban elfogy! :)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek