r
Nosalty Logó

Rakott burgonya Vivuctól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivuc
Rakott burgonya Vivuctól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2632 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6500.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    4127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 2632 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit, és sós vízben egyben megfőzzük. Megfőzzük a tojásokat. Felkarikázzuk a kolbászt, ha nagyon puha, akkor elősütjük, hogy ne engedjen később sok levet, és ne áztassa el a kész fogást.
  2. Ha minden megfőtt, megpucoljuk a tojást, felszeleteljük, a krumplit is felkarikázzuk kb. fél ujjnyi vastag szeletekre.
  3. Elővesszük a tepsit (nálam 20x10 méretű). Egy-két kolbászkarikát elszórunk a tesi alján, azután kezdjük a rétegezést. Egy réteg krumpli, rá tojások, rá kolbász, majd erre egy réteg tejföl. Így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére kerül majd a sajt.
  4. Sütőbe toljuk: 180 fok 20-25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7259
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a rakott krumplit rengeteg tejföllel! Ez a kedvenc családi recept hozzá, gyorsan kész, na de még gyorsabban elfogy! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek