Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis húsos rakott burgonya N. Olgitól

Tepsis húsos rakott burgonya N. Olgitól
Tepsis húsos rakott burgonya N. Olgitól
85 perc / előkészület: 50 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg muszakát szerettem volna, de belekombináltam a tespis húsos burgonya alapot, és egy finom, szaftos rakott étel kerekedett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk és hagyjuk állni fél órát. A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk,hogy a héjukatt le tudjuk szedni, és eztán felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket. A darálthúst hozzákeverjük, fehéredésig pirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, csipet kakukkfűvel ízesítjük, s beletesszük a kockázott paradicsomot. Fedő alatt kb. 10 perc alatt zsírjára pirítjuk vissza a ragut.
  3. A tepsis húsos rakott burgonya alapot elkeverjük a 2 dl főzőtejszínnel, 3 dl vízzel és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  4. A padlizsánkarikákat kevés olajon hirtelen megpirítjuk.
  5. A héjában főtt krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk.
  6. A tepsit vékonyan kiolajozzuk és belekarikázunk egy sor krumplit. Nagyon enyhén sózzuk csak, mert a zacskós alap elég sós.
  7. A krumplisorra tesszük a kisült padlizsánkarikákat, és meglocsoljuk a tejszínes alap kb. harmadával.
  8. A raguról a felesleges zsiradékot leöntjük, lecsöpögtetjük és a padlizsánsorra terítjük. Befedjük a maradék krumplival és a tetejére borítjuk a tejszínes alapot.
  9. Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt átsütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 505
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli, tepsis rakott krumpli, húsos rakott krumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 10:52

Köszönöm, mentettem, tetszik a recept, szeretjük a rakott ételeket, és van sok finom friss zöldfűszerem is még, és saját kezűleg téliesített formában (olajban eltett, szárított ), is van, télen milyen jó lesz:-O
Éva-Anyóca

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Sun, 2012-09-16 13:49

Kedves Sancho!
Én sem vagyok egy nagy zacskós alap rajongó, csak kíváncsi voltam :). És úgy gondoltam, hogy ha bejön, akkor megnézem milyen fűszereket raknak a zacskós alapba, és legközelebb már én is csak a fűszereket keverem a tejszínbe.
Jó főzőcskézést kívánok az étel elkészítéséhez! :)
Olga

Sancho
Sancho Sun, 2012-09-16 13:28

Finom lehet! De én a "zacskós alapot" nem tenném bele. Csak azt amit ír az összetevők közt, a csomagoláson. Persze, ízfokozók nélkül. Elkészítem.

628
burgonya 70 dkg
darált sertéshús 50 dkg
padlizsán 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 4 nagy db
ételízesítő 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
víz 3 dl
füstölt sajt 15 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint