Nosalty Logó

Tepsis húsos rakott burgonya N. Olgitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Németi Olga
Tepsis húsos rakott burgonya N. Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    454 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    4474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    2328 micro
Összesen 2516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    581 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk és hagyjuk állni fél órát. A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk,hogy a héjukatt le tudjuk szedni, és eztán felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket. A darálthúst hozzákeverjük, fehéredésig pirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, csipet kakukkfűvel ízesítjük, s beletesszük a kockázott paradicsomot. Fedő alatt kb. 10 perc alatt zsírjára pirítjuk vissza a ragut.
  3. A tepsis húsos rakott burgonya alapot elkeverjük a 2 dl főzőtejszínnel, 3 dl vízzel és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  4. A padlizsánkarikákat kevés olajon hirtelen megpirítjuk.
  5. A héjában főtt krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk.
  6. A tepsit vékonyan kiolajozzuk és belekarikázunk egy sor krumplit. Nagyon enyhén sózzuk csak, mert a zacskós alap elég sós.
  7. A krumplisorra tesszük a kisült padlizsánkarikákat, és meglocsoljuk a tejszínes alap kb. harmadával.
  8. A raguról a felesleges zsiradékot leöntjük, lecsöpögtetjük és a padlizsánsorra terítjük. Befedjük a maradék krumplival és a tetejére borítjuk a tejszínes alapot.
  9. Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7765
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Németi Olga 105 recept

Eredetileg muszakát szerettem volna, de belekombináltam a tespis húsos burgonya alapot, és egy finom, szaftos rakott étel kerekedett belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Finom lehet! De én a "zacskós alapot" nem tenném bele. Csak azt amit ír az összetev?k közt, a csomagoláson. Persze, ízfokozók nélkül. Elkészítem.

Németi Olga

Kedves Sancho! Én sem vagyok egy nagy zacskós alap rajongó, csak kíváncsi voltam :). És úgy gondoltam, hogy ha bejön, akkor megnézem milyen f?szereket raknak a zacskós alapba, és legközelebb már én is csak a f?szereket keverem a tejszínbe. Jó f?z?cskézést kívánok az étel elkészítéséhez! :) Olga

Éva-Anyóca

Köszönöm, mentettem, tetszik a recept, szeretjük a rakott ételeket, és van sok finom friss zöldf?szerem is még, és saját kez?leg téliesített formában (olajban eltett, szárított ), is van, télen milyen jó lesz:-O Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.