Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti quiche

Húsvéti quiche
Húsvéti quiche
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható francia étel a quiche (kis), ami egy omlós-vajas tésztába rendezett, változatos hozzávalókkal megrakott, tejszínes tojással összesütött lepény. Valójában egy sós pite, amit húsos, vegetáriánus, de halas verzióban is elkészíthetünk. Én most egy glutén- és laktózmentes variációt hoztam.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Langyosan, friss salátakeverékkel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, vizet, hogy összeálljon. Sóval és petrezselyemmel ízesítjük.
  2. A kissé lágy tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a sonkát és a póréhagymát összepirítjuk, a tojásokat megfőzzük, paradicsomot félbevágjuk. Félretesszük az összeállításig.
  2. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejszínnel, petrezselymet, snidlinget, egy gerezd reszelt fokhagymát teszünk hozzá, egy evőkanál pirospaprikát, és sózzuk.

Összeállítás

  1. A tésztát kiszedjük a hűtőből, gluténmentes lisztes deszkán kinyújtjuk, majd belefektetjük egy pitetálba. (A tálat kibéleljük sütőpapírral, hogy könnyedén ki tudjuk szedni a formából. )
  2. A tészta formán túllógó, felesleges széleit levágjuk. Az alját megszurkáljuk villával, majd elősütjük 180 fokon 15 percig.
  3. Ha kicsit kihűlt, belerendezzük a töltelékeket (a sajtot lehet bele is keverni, vagy rászórni a végén), nyakon öntjük a tejszínes keverékkel, és belenyomkodjuk a felezett tojásokat.
  4. 180 fokon kb. 40 perc alatt pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 739
elküldve: 5
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
33 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

760
gluténmentes lisztkeverék 300 g
vaj 200 g
tojás 2 db
0.5 kávéskanál
víz 2 ek
petrezselyem 2 ek
sonka 250 g
póréhagyma 1 közepes db
főtt tojás 3 db
laktózmentes sajt 150 g
koktélparadicsom 4 db
növényi tejszín 2 dl
tojás 3 db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 ek
snidling 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek