r
Nosalty Logó

Gombás quiche Fuji konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás quiche Fuji konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 2269 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 140 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1301 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1447 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2191 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 2269 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval. Annyi vizet öntünk hozzá, amennyitől összeáll a tészta.
  2. Kis gömböcbe gyúrjuk, és hidegre tesszük pihenni, amíg elkészül a töltelék (fél-1 óra).
  3. Pihenés után kinyújtjuk, és a sütőformába lapogatjuk úgy, hogy a szélére is felfusson.

töltelék

  1. A gombát megtisztítjuk (kis fejeket válasszunk), és belegurítjuk a tésztával bélelt formába.
  2. A tojásokat a tejszínnel és a fűszerekkel villával habosra keverjük, és a gombára öntjük.

tetejére

  1. Tetejére tesszük a paradicsom szeleteket, és alacsony lángon 45 perc alatt megsütjük.
  2. A sajtot az utolsó 15 percben szórjuk a tetejére, és kicsit megpirítjuk.
  3. Tálaláshoz rukkolával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3098
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kipróbáltam, mielőtt élesben, a vendégeknek tálalnám. Azt hiszem, jó lesz ;)

Hozzászólások

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.