Angol karácsonyi puding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
17g aszalt szilva40 kcal
-
17g aszalt áfonya58 kcal
-
40 kcal
-
17g mazsola50 kcal
-
33g alma16 kcal
-
3g mandula20 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g brandy39 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
Összesen
579
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g aszalt áfonya347 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
200g alma94 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g brandy231 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
Összesen
3469
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
7.7g aszalt szilva19 kcal
-
7.7g aszalt áfonya27 kcal
-
7.7g aszalt sárgabarack19 kcal
-
7.7g mazsola23 kcal
-
15.5g alma7 kcal
-
1.5g mandula9 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
7.7g brandy18 kcal
-
7g narancslé3 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
7.7g barna cukor29 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
7.7g zsemlemorzsa31 kcal
Összesen
268
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 82 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
579
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2759 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 544.4 g
-
Cukor 351 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 491.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1073 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 2791 micro
-
β-crypt 257 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 803 micro
Összesen
3469
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg aszalt szilva
-
10 dkg aszalt áfonya
-
10 dkg aszalt sárgabarack
-
10 dkg mazsola
-
2 dkg mandula
-
6 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 dl brandy
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 tk fahéj
-
10 dkg barna cukor
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- Az aszalt szilvát és a barackot vágjuk apróra, majd szórjuk egy tálba a mazsolával és az áfonyával együtt, facsarjuk rá a narancslevet és öntsük rá a brandyt. Alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk állni pár órát vagy egy éjszakán át.
- A zsemlemorzsát, a cukrot, a lisztet, a mandulát és a fűszereket vegyítsük össze, adjuk hozzá a vajat, a tojást, a citrusok reszelt héját, a reszelt almát és a leszűrt aszalványokat. Alaposan keverjük össze, majd a masszát egy kivajazott és lisztezett formába simítsuk bele.
- A formát fedjük le alufóliával és tegyük egy vízzel teli magasabb falú tepsibe, majd 150 °C - on süssük kb 3 órán keresztül. Ha a puding megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk egy tálra és locsoljuk meg brandyvel.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20x20
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 10
- Feltöltés dátuma: 2024. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Judit69
194 recept
Az angolok hagyományos karácsonyi desszertje a Christmas pudding, amit december 25-én fogyasztanak. Sokáig eláll, ezért már jóval az ünnepek előtt elkészíthető.