r
Nosalty Logó

Gyors maniókasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Gyors maniókasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sütihez

Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sütihez

Összesen 1165 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sütihez

Összesen 149 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1165 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A sütihez

Elkészítés

A sütihez

  1. Jó pengéjű pucolóval hámozzuk meg a maniókát, csapjuk le a két végét – vágjuk félbe, vagy egészben is reszelhetjük – apró lyukú reszelőn toljuk át az egészet egy tálba. A közepén húzódó száraz, fás részt közben húzzuk v. vágjuk ki belőle. Rövid pihentetés után nyomkodjuk ki a levét, hogy a többi hozzávaló ízét jól szívja magába.
  2. Adjuk hozzá a tejet, 2 ek cukrot, a vajat, a vaníliakivonatot, fél citrom reszelt héját, egy csipet sót, és jól keverjük össze.
  3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  4. Egy közepes sütőedénybe öntsünk vizet.
  5. Egy serpenyőben olvasszunk, karamellizáljunk 4 ek cukrot.
  6. Ezt azonnal öntsük két kb. 10 cm átmérőjű sütőtálkába, erre szedjük rá a reszelt maniókás keveréket, nyomkodjuk le a tetejét, hogy egyenes legyen, és a leve elborítsa.
  7. Ekkor mehetnek a tálkák a vízzel felengedett tepsibe, majd együtt a sütőbe úgy 40-45 percre, hogy a vízgőzben szépen megsüljenek.
  8. A sütőből kivéve sütőkesztyűben fogjuk meg a formákat, ha kell, egy lapos késsel vágjuk körbe a sütit, majd egyből borítsuk tányérokra.
  9. Hűtés után tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2554
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy néz ki, mintha créme brulée lenne, pedig nem az, maniókagyökérből készült, gyorsan összedobható süti. Eredetileg vaj nem megy bele, de én a biztonság kedvéért tettem egy picit hozzá, sőt az íze kedvéért egy kevés citromhéj is került hozzá, így lett tökéletes. Legközelebb kókusztejjel, kókuszolajjal és egy fél lime reszelt héjával próbálom ki.

Hozzávalók

A sütihez

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

Termékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...