r
Nosalty Logó

Rakott kalács angolosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lousha
Rakott kalács angolosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalácsos-krémes réteg

Gyümölcsös réteg

Tojáshabos réteg

Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalácsos-krémes réteg

Gyümölcsös réteg

Tojáshabos réteg

Összesen 2525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalácsos-krémes réteg

Gyümölcsös réteg

Tojáshabos réteg

Összesen 192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 2525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Kalácsos-krémes réteg

Gyümölcsös réteg

Tojáshabos réteg

Elkészítés

Kalácsos-krémes réteg

  1. Alacsony hőfokon melegítsük össze a tejet, vajat, cukrot, citromhéjat, majd hagyjuk kicsit lehűlni. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Verjük fel kissé a tojássárgákat, majd adagoljuk hozzá a tejes keveréket, és alaposan keverjük el.
  3. Hat darab desszertes tálkát vajazzunk ki vékonyan, majd harmadáig töltsük meg az apróra darabolt kaláccsal. Öntsük rá a tojásos-tejes krémet, és 15 percig hagyjuk állni, hogy a kalács megszívhassa magát.
  4. Állítsuk a tálkákat egy mély tepsibe, és töltsük azt meg annyi forró vízzel, hogy a tálak feléig felérjen.
  5. 20-25 perc alatt süssük pudingszerűen szilárdra a krémet. Vegyük ki a tálakat a vízből, hagyjuk hűlni. Közben a sütőt ne kapcsoljuk ki, csak vegyük vissza a hőfokot 150 fokra.

Gyümölcsös réteg

  1. Bármilyen lekvárt, gyümölcsös krémet, szószt keverjünk el keményítővel, és melegítsük össze alacsony hőfokon. A használt alapanyag állagától függően kicsit több keményítőt is használhatunk.
  2. Ha kissé lehűlt a krém, osszuk el a kalácsos rétegeken a tálkákban, és egyengessük el szép simára.

Tojáshabos réteg

  1. Verjük fel a tojásfehérjéket kissé pár csepp citromlével, majd kanalanként adagoljuk hozzá az édesítőt. Verjük addig, míg szép fényes, kemény habot nem kapunk. Lehetséges a tojáshab édesítővel, de nem lesz annyira kemény, mint cukorral. Ha már szépen megáll a tálban "a saját lábán", sőt, akár fejre is fordíthatjuk a tálat, az már elég. Az édesítő márkájától, fajtájától függően előfordulhat, hogy kicsit többre-kevesebbre lesz szükség!
  2. Kanalazzuk a habot a desszertek tetejére, majd tegyük őket vissza a sütőbe kb. húsz percre, míg meg nem keményedik a hab, és színesedni nem kezd. A cukros habtól eltérően ez nem igazán barnul, sokkal inkább sárgul, miközben sül.
  3. Lehetőleg tálaljuk a desszertet azonnal. Megöntözhetjük tejszínnel, vagy körbedíszíthetjük tejszínhabbal is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2233
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrégiben készítettem a munkatársam születésnapjára a Queen of Puddings nevű hagyományos angol desszertet. Ez, valamint a szintén náluk népszerű, sokféle változatban létező bread pudding (rakott kalács, kalácsfelfújt) adta az ötletet, amikor egy nem épp tökéletesre sikerült, már kissé meg is száradt kürtőskalácstól próbáltam anélkül megszabadulni, hogy ki kellett volna dobni.  Nagyszerűen sikerült. Ízre, állagra egy túrós süteményre emlékeztet, és ebben a poharas adagolásban sokkal ízlésesebben is tálalható, mint az eredeti recept. 

Hozzávalók

Kalácsos-krémes réteg

Gyümölcsös réteg

Tojáshabos réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek