r
Nosalty Logó

Karamellás kalácsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Karamellás kalácsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 2023 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.4 g
  • Cink
    525 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    411 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.6 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 2023 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A tetejére

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A 3 ek cukorból karamellt készítünk. A folyékony karamellt egy tűzálló tál oldalára és az aljára csurgatjuk. Az edényben maradt, megkeményedett karamellt feloldjuk a tejmennyiség felével, lehűtjük, hozzáadjuk a tojásokat, a maradék 3 ek cukrot, majd a többi tejet és felverjük, mint a rántottának. A massza felét beleöntjük a tűzálló tálba, belerakjuk a kalácsszeleteket, és ráöntjük a többi folyadékot.
  2. A tetejére valókat összekavarjuk, és szépen eloszlatjuk a tetején. Ez a művelet el is maradhat.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3944
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás kalácsfelfújt
Csiki Piroska 230 recept

Az alsó fotó a túrókrémmel, csokoládéforgáccsal, a felső ugyanaz kiborítva, a ráolvadt karamellel. A kalács annyira átitatódik, hogy olyan, mintha karamellás tojáskrémet ennénk. Kalács helyett babapiskótával is elkészíthetjük. Szórtam bele egy kevés aszalt vörösáfonyát.

Hozzávalók

A kalácshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!