r
Nosalty Logó

Karamellás kalácsfelfújt

Csiki Piroska
Karamellás kalácsfelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kalácshoz

A tetejére

506
Kalória
23.9g
Fehérje
57.4g
Szénhidrát
18.6g
Zsír
98.3g
Víz
244.5g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
32.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 2023 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A tetejére

Összesen 167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.4 g
  • Cink
    525 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    411 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.6 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 2023 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A 3 ek cukorból karamellt készítünk. A folyékony karamellt egy tűzálló tál oldalára és az aljára csurgatjuk. Az edényben maradt, megkeményedett karamellt feloldjuk a tejmennyiség felével, lehűtjük, hozzáadjuk a tojásokat, a maradék 3 ek cukrot, majd a többi tejet és felverjük, mint a rántottának. A massza felét beleöntjük a tűzálló tálba, belerakjuk a kalácsszeleteket, és ráöntjük a többi folyadékot.
  2. A tetejére valókat összekavarjuk, és szépen eloszlatjuk a tetején. Ez a művelet el is maradhat.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az alsó fotó a túrókrémmel, csokoládéforgáccsal, a felső ugyanaz kiborítva, a ráolvadt karamellel. A kalács annyira átitatódik, hogy olyan, mintha karamellás tojáskrémet ennénk. Kalács helyett babapiskótával is elkészíthetjük. Szórtam bele egy kevés aszalt vörösáfonyát.

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nem víz, és nem gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló ital...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít hidratáltnak maradni!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...