Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás kalácsfelfújt

Karamellás kalácsfelfújt
Karamellás kalácsfelfújt
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alsó fotó a túrókrémmel, csokoládéforgáccsal, a felső ugyanaz kiborítva, a ráolvadt karamellel. A kalács annyira átitatódik, hogy olyan, mintha karamellás tojáskrémet ennénk. Kalács helyett babapiskótával is elkészíthetjük.

Szórtam bele egy kevés aszalt vörösáfonyát.

hozzávalók / 4 adag

A kalácshoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 ek cukorból karamellt készítünk. A folyékony karamellt egy tűzálló tál oldalára és az aljára csurgatjuk. Az edényben maradt, megkeményedett karamellt feloldjuk a tejmennyiség felével, lehűtjük, hozzáadjuk a tojásokat, a maradék 3 ek cukrot, majd a többi tejet és felverjük, mint a rántottának. A massza felét beleöntjük a tűzálló tálba, belerakjuk a kalácsszeleteket, és ráöntjük a többi folyadékot.
  2. A tetejére valókat összekavarjuk, és szépen eloszlatjuk a tetején. Ez a művelet el is maradhat.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 544
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
225 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kalácsfelfújt, túrós kalácsfelfújt, édes kalácsfelfújt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-21 09:27

Kedves Piroska!
Ez valami felséges, látványra is, és enni is biztosan.:-))
Elmentettem.

Mindenem van itthon, csak citromom nincs.:-(((
Lehet ,mégis nekiugrok ennek ellenére elkészíteni, annyira megtetszett most így délelőtt, az eső után, kedvet kaptam a főzéshez-sütéshez tőle.:-)
Köszönöm.
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-04-21 10:52

Kedves Éva!
Köszönöm szépen, aranyos vagy. Nem baj, ha nincs citrom, vaníliával is finom és a karamell íze sem elhanyagolható. Sütés után érdemes várni, hogy dermedjen és kiborítható legyen. Üdvözöllek:Piroska

506
kalács 22 dkg
cukor 6 ek
tojás 4 db
tej 400 ml
vanília 1 db
tehéntúró 20 dkg
tojás 1 db
cukor 2 ek
tejföl 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert