r
Nosalty Logó

Rakott mascarponés kalács

Sylvia Gasztro Angyal
Rakott mascarponés kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kalács

Krém

809
Kalória
14.4g
Fehérje
104.9g
Szénhidrátok
35.7g
Zsír
21.4g
Víz
28.6g
Koleszterin
4.3g
Rost
46.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kalács

Krém

Összesen 809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kalács

Krém

Összesen 4849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kalács

Krém

Összesen 243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.7 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 4849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

Kalács

  1. A tejet kissé felmelegítjük, beletesszük a mézet, kicsit még melegítjük, majd félretesszük.
  2. A meggylevet felforraljuk a cukorral, besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel, majd beletesszük a meggyet is, és összeforraljuk.
  3. Felszeleteljük a kalácsot.
  4. Egy üvegtál aljába teszünk a tejes mézbe áztatott kalácsszeletekből, majd arra ráöntjük a felfőzött meggyet.
  5. Ismét egy réteg áztatott kalács következik, erre jön a fehér krém (lásd Krém elkészítése), majd újra egy sor áztatott kalács, és végezetül a csokis krém.
  6. A rakott kalácsot néhány órán át hagyjuk a hűtőben pihenni.

Krém

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és a habot megfelezzük.
  2. Az egyik felét óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval (vízgőz felett felolvasztjuk).
  3. A másik felét pedig a cukorral kikevert mascarponéval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

Nagyon szeretem a mascarponét. Évek óta készítem ezt a sütés nélküli, krémes, finom édességet. A nyári melegben nagy siker lehet, de a téli hidegben is megállja helyét.

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...