Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kalács tzsupi konyhájából

Rakott kalács tzsupi konyhájából
Rakott kalács tzsupi konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egymásra kell pakolni a hozzávalókat, és pár órára hűtőbe tenni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggybefőtt levét felforraljuk kevés vízzel, a cukor felével és a keményítővel, majd ha besűrűsödött, akkor belekeverjük a meggyet is, és hagyjuk kihűlni.
  2. A csokoládét felolvasztjuk.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük a cukor másik felével és a túróval.
  4. A tejszín felébe keverjük a felolvasztott csokit.
  5. Kevés tejbe áztatjuk a kalácsszeleteket, és tálba fektetjük, majd ráöntjük a meggyet. Erre áztatott kalács jön, a tejszín, még egy réteg áztatott kalács, majd a csokis krém.
  6. Pár órára hűtőbe tesszük, és utána lehet is enni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 266
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tzsupi

Mióta szakács: 2010.10.25.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis kalács, meggyes kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1325
meggybefőtt 40 dkg
cukor 8 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
étcsokoládé 20 dkg
habtejszín 500 ml
tehéntúró 10 dkg
tej 2 dl
kalács 50 dkg