Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-paradicsomos táska

Húsos-paradicsomos táska
Húsos-paradicsomos táska
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pörkölt is, a tészta is előkészíthető este, reggel csak sütjük. Különösen ajánlom, ha férfi vendégeket várunk, de a gyerekek is kedvelik. 

 


hozzávalók / 6 adag

A pörkölthöz

A tésztához

ajánlat

A tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal, adhatunk hozzá chili port.
Szoktam készíteni káposztás töltelékkel is. (Dinsztelt káposzta, só, bors, kevés liszt, tojássárga.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ecetet a vízzel elvegyítjük, egy tálban az összetevőket összegyúrjuk. Lisztes deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, vékonyan megkenjük puha vajjal, és felsodorjuk.
  2. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük (még jobb, ha estétől reggelig).
  3. Közben elkészítjük a pörköltet. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a falatokra vágott húst, a paprikát, a fokhagymát, fűszerpaprikát, és végül a paradicsomot. Puhára pároljuk. A végére nem szabad, hogy leve maradjon. Kiszedjük az olajból, és ledaráljuk.
  4. A tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Mindegyik közepébe teszünk egy kiskanálnyi darált húst, a tésztát félbehajtjuk, és a széleket megnyomkodjuk. Felvert tojással megkenjük, megszórhatjuk borssal vagy paprikával.
  5. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 293
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

borjúhúsos batyu, chilis-húsos táska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Starclassic
Starclassic Mon, 2013-03-04 22:06

Kedves Piroska!

Nagyon tetszik a recept, nagyon guszta. Kérdéssem az lenne, hogy a tésztához való ecet hány százalékos legyen? Vagy teljesen mindegy?
Köszönettel:
Viktória

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-03-04 22:42

Kedves Viktória!
Örülök, hogy tetszik a recept. Az ecet 10 százalékos. Köszönöm az észrevételt, javítottam. Ha elkészíted, fontos a hidegben való pihentetés. Piroska

644
borjúhús 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 db
fokhagyma 1 gerezd
paradicsomlé 1 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
vaj 25 dkg
finomliszt 30 dkg
ecet 1 ek
víz 6 ek
0 ízlés szerint
vaj 1 ek
tojás 1 db