Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos cannelloni Gonoszkától

Spenótos cannelloni Gonoszkától
Spenótos cannelloni Gonoszkától
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon finom, könnyen elkészíthető finomság. Tészta és spenót függőknek ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Besamelhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot leszárazzuk, megmossuk alaposan, és megfonnyasztjuk. Közben hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha kihűlt a spenót, kiengedett levét leöntjük, és hozzáadjuk a ricottát, a mascarponét, a reszelt parmezánt, a tojást. Ha kell, utána ízesítünk. Botmixerrel összekeverjük.
  3. A tejet felforrósítjuk, a mozzarellát lereszeljük.
  4. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, a lisztet világos drapp színűre pirítjuk, és felöntjük több részletben a tejjel. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a szerecsendiót és a reszelt mozzarella felét.
  5. Egy tepsibe belesimítjuk a basemal mártás felét. A cannelloni tésztákat megtöltjük a spenótos töltelékkel, és egymás mellé fektetjük a tepsibe. Rásimítjuk a másik felét a basemal mártásnak, és megszórjuk a maradék mozzarellával.
  6. Lefedve hideg sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük, majd levesszük róla az alufóliát, és még kb. 15 percig, pirosodásig sütjük.
  7. Melegen tálaljuk ezt a finom tésztát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x35 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 719
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cannelloni spenótos töltelékkel, ricottás-mascarponés-spenótos cannelloni, töltött olasz tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1094
cannelloni 25 dkg
spenót 60 dkg
ricotta 25 dkg
mascarpone 25 dkg
parmezán sajt 10 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
vaj 5 dkg
tej 5 dl
szerecsendió 1 kk
mozzarella 20 dkg