r
Nosalty Logó

Húsleves-saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Húsleves-saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Összesen 2361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    1516 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    964 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    6062 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 2361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Elkészítés

A saláta alaphoz

  1. Elkészítjük a majonézt: a tojássárgát habverővel elkeverjük a mustárral, majd folytonos keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk az olajat, és addig keverjük, míg krémszerűvé nem válik. Ízesítjük csipet sóval, borssal, cukorral, pár csepp citromlével.
  2. Összekeverjük a tejföllel, így kész a tartármártás.
  3. Ebbe a mártásba adagoljuk bele a kis darabokra vágott és az esetleges zsírtól, hártyákól, csontoktól megszabadított főtt húst.
  4. Hozzátesszük a felaprózott hagymát.
  5. Majd a feldarabolt zöldségeket forgatjuk bele, és annyi főtt csigatésztát, amennyit elbír még a tartármártás.
  6. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7980
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Ajánló

Az arányok teljesen rugalmasan kezelhetők, nem baj, ha ebből kevesebb, abból meg több, amabból meg semmi se kerül bele a zöldségek közül. Ha valamit nagyon hiányolok, akkor külön főzök hozzá, amit még szeretnék bele. A csigatészta viszont cérnametélttel vagy grízgaluskával nem helyettesíthető!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy szeretjük, ha a húsleves dugig van zöldséggel, meg tésztával. Főzök is bele rendesen, nehogy valaki hiányoljon valamit az ebédnél. Van, hogy a leves elfogy, de megmarad hús is, zöldség is, tészta is. Ilyen alkalmakkor salátát szoktam készíteni mindenki örömére.

Hozzávalók

A saláta alaphoz

A húslevesben főtt zöldségekhez vegyesen

A tartármártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...