Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznósajt saláta

Disznósajt saláta
Disznósajt saláta
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk egyik kedvence a disznósajt. A disznósajt magában egy elég nehéz kalóriadús étel.
Régebben nem is volt gond a disznósajt és egyéb kalória gazdag "disznóságok": hurka, kolbász, szalonna fogyasztásával, mert akkor még a falusi emberek reggeltől estig nehéz fizikai munkát végeztek. 
Manapság a mozgásszegény életmódunknak köszönhetően már nem minden nap ehetünk gazdagon.
Ezért feleségemmel, Mártikával egy kicsit könnyedebb ételként salátának készítettünk el egy darab finom disznósajtot. 

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyér és főtt tojás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymákat vékonyan felszeleteljük, és megsózva félretesszük, egy óráig állni hagyjuk.
  2. A disznósajtot felszeleteljük, és ujjnyi csíkokra vágjuk, majd a hagymával összekeverjük.
  3. Az olajjal és egy kis borecettel meglocsoljuk.
  4. Bazsalikommal, kakukkfűvel és egy csipetnyi cukorral ízesítjük.
  5. Bazsalikom levéllel díszítjük. Legalább egy napra hűtőbe tesszük.
  6. Amikor az ízek már összeértek, friss kenyérrel, keményre főzött tojással fogyasztjuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 631
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Disznófő saláta, saláta disznósajtból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Mon, 2012-09-24 11:38

Jó lenne, ha bár egy recepted megjelenne, mielőtt hülyeségeket írogatsz.

217
disznósajt 40 dkg
lila hagyma 3 közepes fej
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 2 késhegynyi
bazsalikom 2 késhegynyi
cukor 1 csipet
vörösborecet 6 csepp
0 ízlés szerint
bazsalikom 8 levél