r
Nosalty Logó

Húsleves karajcsontból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Brigi
Húsleves karajcsontból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1218 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 23 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2083 micro
  • β-karotin
    5050 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 204 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5717.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    3699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3045 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12496 micro
  • β-karotin
    30300 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 1218 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 23 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk.
  2. Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a maradék hab is lejöjjön, majd újra felöntjük hideg vízzel, és visszatesszük főni, ezúttal kis lángra.
  3. Közben a vöröshagymát meghámozzuk, és hozzáadjuk az egy gerezd fokhagymával együtt. Beletesszük az egész borsot, a sót, borsot, leveskockát, köményt. Hagyjuk így kis lángon felforrni.
  4. Ha forr, akkor hozzárakjuk a meghámozott, de egészben hagyott zellergumót, karalábét, répát és fehérrépát. A zeller és petrezselyemzöldet egészben. A paradicsomot és a paprikát szintén egészben. Lassú lángon, legalább 1,5 órán át gyöngyöző forrás mellett főzzük. Ha a csontról a hús könnyen lejön, és a répa is egészen megpuhult, akkor a meghámozott, egész burgonyákat is beletesszük.
  5. Közben egy másik edényben, sós vízben külön kifőzzük a csigatésztát, leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, és egy kevés olajat csurgatunk rá, hogy ne tapadjon össze.
  6. Ha a burgonya is megfőtt, érdemes megkóstolni, mert lehet, sózni kell még. Majd ezt követően elzárjuk alatta a lángot. Kiszedjük a húst és a zöldségeket.
  7. Leszűrjük a levest, majd a levet visszatesszük, és újra felforraljuk, legalább 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. (Ez a tapasztalatom szerint a szavatosságát hosszabbítja meg, így tovább eláll, bár igyekezni kell minél előbb kihűteni, és lefedve hűtőben tárolni, ha több napra tervezzük.)
  8. Tálaláskor a tányérra tehetünk mindenből egy keveset a tésztával együtt, kevés aprított petrezselyemmel megszórjuk, és aki szereti, szárított csilit vagy más csípős paprikát is tehet bele.
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 369
  • Össznézettség: 189645
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részben családi recept, egy-két változtatással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek