r
Nosalty Logó

Csirkefarhát húsleves daragaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hobbychef
Csirkefarhát húsleves daragaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 341 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 1368 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 95 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    5970 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 341 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2221.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2656 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    9920 micro
  • β-karotin
    23880 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 1368 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    692 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A csirkefarhátat és a megpucolt, felvágott zöldségeket betesszük egy lábasba, öntünk rá vizet, és lassú tűzön főzzük.
  2. Közben elkészítjük a grízgaluskát.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, beleszaggatjuk a galuskát.
  4. Tálaláskor teszünk rá chilit.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8898
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Már biztos sokan unják a sokadik csirkefarhátból főzött húslevest, de amellett, hogy olcsó, nagyon finom tud lenni. Aki még nem próbálta, tegye félre a viszolygását. Farhát, azt csak a kutyáknak adják, legfeljebb a szegény ember étke, mondják sokan. Nos, állítom, hogy van olyan finom, mint a drága leveshúsból készült társai. Egy próbát megér. Persze, aki nem bírja a csípőset, a chili paprikát nyugodtan elhagyhatja. Ugyanúgy készül, mint a normál húsleves, sok zöldséggel. Aki nem kíván a daragaluskával bíbelődni, vagy fél, hogy kemény lesz, vagy éppen szétesik, az főzhet bele levestésztát. De betét nélkül is isteni! A tyúktepertő bejegyzésnél írtam, hogy a csirkefarhátat másképp kell majd hasznosítani. Nos, ez az egyik módja. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek