Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkefarhát húsleves daragaluskával

Csirkefarhát húsleves daragaluskával
Csirkefarhát húsleves daragaluskával
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már biztos sokan unják a sokadik csirkefarhátból főzött húslevest, de amellett, hogy olcsó, nagyon finom tud lenni. Aki még nem próbálta, tegye félre a viszolygását. Farhát, azt csak a kutyáknak adják, legfeljebb a szegény ember étke, mondják sokan. Nos, állítom, hogy van olyan finom, mint a drága leveshúsból készült társai. Egy próbát megér. Persze, aki nem bírja a csípőset, a chili paprikát nyugodtan elhagyhatja. Ugyanúgy készül, mint a normál húsleves, sok zöldséggel. Aki nem kíván a daragaluskával bíbelődni, vagy fél, hogy kemény lesz, vagy éppen szétesik, az főzhet bele levestésztát. De betét nélkül is isteni! A tyúktepertő bejegyzésnél írtam, hogy a csirkefarhátat másképp kell majd hasznosítani. Nos, ez az egyik módja.

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A daragaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkefarhátat és a megpucolt, felvágott zöldségeket betesszük egy lábasba, öntünk rá vizet, és lassú tűzön főzzük.
  2. Közben elkészítjük a grízgaluskát.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, beleszaggatjuk a galuskát.
  4. Tálaláskor teszünk rá chilit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 271
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves daragaluskával, csirkehúsleves grízgaluskával, húsleves csirkefarhátból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-10-19 20:58

Én is szoktam készíteni :) , nagyon szeretjük mi is, hasonló mód készül, de majd egyszer így is...köszönöm.
Éva-A.

341
csirkefarhát 4 db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 4 db
petrezselyem 4 szál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
bors 8 szem
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
tojás 1 db
búzadara 4 evőkanál