Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócos karalábéleves

Húsgombócos karalábéleves
Húsgombócos karalábéleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom leves. Ízesíthetjük, egy kis citromlével, vagy lestyánecettel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a húst a rizzsel, az áttört fokhagymával és a tojásfehérjével. Fűszerezzük sóval, borssal, majd formázzunk apró gombócokat.
  2. A levest felforraljuk, a húsgombócokat beletesszük a fővő levesbe, kb. 10 percig főzzük.
  3. A karalábét és a sárgarépát kis hasábokra vágjuk. A leveshez adjuk és további 20 percig főzzük.
  4. A tojássárgáját simára keverjük a liszttel és a tejföllel, majd behabarjuk vele a levest. Kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Megszórjuk az apróra vágott lestyánnal és petrezselyemzölddel.


 

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 030
elküldve: 8
receptkönyvben: 133
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábéleves húsgombóccal, húsgombócos-karalébés leves, lestyános karalábéleves húsgombóccal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baranyignacne
bárányka / baranyignacne Tue, 2012-07-03 12:27

Elkészült a leves.Ebben a hőségben üdítően finom volt fél citrom levét csavartam bele.Szerintünk nagyon laktató elég lett volna utána egy kis palacsinta vagy könnyű desszert. Hústalan változata is finom lenne például vajgaluskával ( 1 tojás diónyi puha vaj nem margarin só és annyi liszt,hogy nokli tésztát kapjunk).Mindent összevetve nagyon nagyon finom köszönjük a receptet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-02 18:49

De nagyon guszta, pont ebben a hőségben a jó, más levest nem is kíván az ember, csak ilyen könnyűt és finomat.:-))
Éva-Anyóca

baranyignacne
bárányka / baranyignacne Mon, 2012-07-02 14:23

Ezt elkészítem még a héten rengeteg karalábém van a kertben és ez egy jó változat .Cukrosak vagyunk és liszt nélkül habarom majd és egy kis citromlével savanyítom. Majd megírom milyen lett.

366
darált sertéshús 300 g
rizs 50 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
karalábé 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 200 ml
lestyán 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
zöldség alaplé 1 l