Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karalábéleves Iluska konyhájából

Tejszínes karalábéleves Iluska konyhájából
Tejszínes karalábéleves Iluska konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én karalábém hatalmasra nő a kertben, egyik példány most is 7 kg-os volt. No ebből nekem a negyede is elég egy leveshez, a többit pedig elteszem későbbre. Lányom kedvence ez a leves, mindig sokat kér belőle.... én pedig örömmel szedek neki.. :-)))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Én a saját ízesítőmet használom hozzá: Házi ételízesítő Iluskától

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben odatesszük főlni a kisebb kockára vágott karalábét. Ételízesítővel, sóval ízesítjük. A fokhagymát is beletörjük. Fedő alatt puhára főzzük. Elkészítjük a világos rántást. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát. A lisztet hozzákeverjük, 2 perc pirítás után kevés vizet hozzáöntve, beleöntjük a levesbe.
  2. A tejszínnel felengedjük. Jól összefőzzük. Petrezselyemlevéllel megszórjuk, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 932
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábéleves, karalábéleves tejszínnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

220
víz 2 l
karalábé 1 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 1 csapott ek
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 2 teáskanál