Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával

Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával
Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, tartalmas, kiadós étel. :)

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk, és pici olajon megdinszteljük.
  2. A beáztatott zsemlét kicsavarjuk, a hagymával és a tojással együtt a húshoz keverjük, jól összegyúrjuk.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikát és a lisztet belekeverjük, majd kis golyókat formázunk belőle és kisütjük.
  4. Mustárszószhoz: mustárt összekeverünk olvasztott vajjal, tejszínnel, sóval és finomra vágott snidlinggel.
  5. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy kivajazott tepsibe egymásra rendezve lerakjuk.
  6. Elkeverünk tejjel és tejszínnel 1 cs tejszínes fokhagymás rafinériát, a krumplira öntjük, esetleg reszelt sajttal meghintjük, majd sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 306
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombócok burgonyával, svéd húsgombócok mustárszósszal és burgonyával, tejszínes csőben sült burgonya svéd húsgombócokkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
zsemle 1 db
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
mustár 3 ek
vaj 5 dkg
főzőtejszín 1 dl
snidling 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
tej 2 dl
burgonya 1 kg
főzőtejszín 2 dl