r
Nosalty Logó

Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával

Salamon Csilla
Svéd húsgombócok csőben sült burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

697
Kalória
37.5g
Fehérje
55.3g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
337.6g
Víz
176.9g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

A mustárszószhoz

A burgonyához

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    337.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4892.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1350.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A húsgombóchoz a hagymát finomra vágjuk, és pici olajon megdinszteljük.
  2. A beáztatott zsemlét kicsavarjuk, a hagymával és a tojással együtt a húshoz keverjük, jól összegyúrjuk.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikát és a lisztet belekeverjük, majd kis golyókat formázunk belőle és kisütjük.
  4. Mustárszószhoz: mustárt összekeverünk olvasztott vajjal, tejszínnel, sóval és finomra vágott snidlinggel.
  5. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy kivajazott tepsibe egymásra rendezve lerakjuk.
  6. Elkeverünk tejjel és tejszínnel 1 cs tejszínes fokhagymás rafinériát, a krumplira öntjük, esetleg reszelt sajttal meghintjük, majd sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, tartalmas, kiadós étel. :)

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek