Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócok sárgabarackszószban

Húsgombócok sárgabarackszószban
Húsgombócok sárgabarackszószban
41 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a második recept, amit elkészítettem Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből.
Én kicsit csaltam, de így is nagyon finom lett: sajnos bárányhúst nem találtam, ezért darált malachusi került bele. Ezenkívül a friss koriander is hiánycikk volt. Vettem helyette egész koriandermagot és mozsárban megőröltem.
Tehát, ha nincs bárányhusi, ne kezdjünk el pánikolni!   :)
Csirkelevest én leveskockából készítettem. Itt mindenképpen a kocka használati utasításában nézzük meg, hogy mennyi vízhez mennyi kocka szükséges!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst jól összekeverjük az apróra vágott póréhagymával, a nyers rizzsel és a 2 tojással.
  2. Dolgozzunk hozzá 1 ek olívaolajat és a friss koriandert. Sózzuk, és borsozzuk.
  3. Dió nagyságú gombócokat gyúrjunk belőle.
  4. A húsgombócokat tegyük egy nagy serpenyőbe, és öntsünk alá másfél csésze csirkelevest.
  5. 20 percig gyöngyöztessük, és szükség esetén pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  6. Szűrjük le a gombócokat, és hagyjuk kihűlni.
  7. A gombócokat hempergessük meg lisztben, majd serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Amikor a vaj már serceg, tegyük bele a húsgombócokat, és 5-6 percig süssük őket, amíg szépen megpirulnak.
  8. A mártáshoz áztassuk 2 órára vízbe a sárgabarackot úgy, hogy a víz teljesen elfedje.
  9. Szűrjük le, tegyük robotgépbe, és turmixoljuk össze a fokhagymával, őrölt korianderrel, 1 ek olívaolajjal, 3 csésze csirkelevessel.
  10. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük át egy serpenyőbe, és fakanállal 5 percig állandóan kevergetve gyöngyöztessük.
  11. Öntsük a mártást a húsgombócra, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 462
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kofta, bárányhús-gombócok sárgabarackos-fokhagymás szószban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizabennet
lizabennet Fri, 2011-09-09 18:03

Kedves Éva, súlyban mennyi a 2,5 dl/egy csésze sárgabarack? Köszönöm

702
bárányhús 50 dkg
póréhagyma 2 közepes db
rizs 2 dkg
tojás 2 db
olívaolaj 2 ek
koriander 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirke alaplé 12.5 dl
finomliszt 3 evőkanál
vaj 3 ek
aszalt sárgabarack 175 g
fokhagyma 10 gerezd
koriander 0.5 teáskanál