r
Nosalty Logó

Húsgombócok sárgabarackszószban

NS
Húsgombócok sárgabarackszószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

702
Kalória
28.3g
Fehérje
48.6g
Szénhidrát
42.3g
Zsír
152.7g
Víz
202.6g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
25.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 702 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6623.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    4492 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    610.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5731 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3869 micro
Összesen 2809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A húst jól összekeverjük az apróra vágott póréhagymával, a nyers rizzsel és a 2 tojással.
  2. Dolgozzunk hozzá 1 ek olívaolajat és a friss koriandert. Sózzuk, és borsozzuk.
  3. Dió nagyságú gombócokat gyúrjunk belőle.
  4. A húsgombócokat tegyük egy nagy serpenyőbe, és öntsünk alá másfél csésze csirkelevest.
  5. 20 percig gyöngyöztessük, és szükség esetén pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  6. Szűrjük le a gombócokat, és hagyjuk kihűlni.
  7. A gombócokat hempergessük meg lisztben, majd serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Amikor a vaj már serceg, tegyük bele a húsgombócokat, és 5-6 percig süssük őket, amíg szépen megpirulnak.
  8. A mártáshoz áztassuk 2 órára vízbe a sárgabarackot úgy, hogy a víz teljesen elfedje.
  9. Szűrjük le, tegyük robotgépbe, és turmixoljuk össze a fokhagymával, őrölt korianderrel, 1 ek olívaolajjal, 3 csésze csirkelevessel.
  10. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük át egy serpenyőbe, és fakanállal 5 percig állandóan kevergetve gyöngyöztessük.
  11. Öntsük a mártást a húsgombócra, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 6 p

Ez a második recept, amit elkészítettem Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből. Én kicsit csaltam, de így is nagyon finom lett: sajnos bárányhúst nem találtam, ezért darált malachusi került bele. Ezenkívül a friss koriander is hiánycikk volt. Vettem helyette egész koriandermagot és mozsárban megőröltem. Tehát, ha nincs bárányhusi, ne kezdjünk el pánikolni!   :) Csirkelevest én leveskockából készítettem. Itt mindenképpen a kocka használati utasításában nézzük meg, hogy mennyi vízhez mennyi kocka szükséges!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...