Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zrazy

Zrazy
Zrazy
75 perc / előkészület: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közelmúltban Lengyelország északkeleti részén utazgattunk. Ott ismerkedtem meg ezzel az ízletes étellel. A recept megszerzése után itthon én is elkészítettem. Nagyon különleges ízvilágú étel. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt tojást apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. A kenyeret apró darabokra tépkedjük, és egy kisebb tálba tesszük. Ráöntjük a tejet, és pár percig hagyjuk, hogy a kenyér teljesen péppé puhuljon. A darált húst egy méretes edénybe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk. A kenyérből kifacsarjuk a felesleges tejet, és a darált húshoz adjuk. Kezünkkel jól összedolgozzuk a húsos masszát. Félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
  3. 3 evőkanál olajon vajszínűre pirítjuk a vöröshagymát. Ezután hozzátesszük a felkockázott főtt tojást és a finomra aprított petrezselymet. Pár percig kevergetve összesütjük. A tűzről levéve kihűtjük.
  4. A húsos masszából nyolc egyenlő nagyságú gombócot készítünk. A tojásos tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk. A húsos gombócokat egyenként zsemlemorzsával megszórt deszkán vagy tányéron kisebb körré egyengetjük a kezünkkel. Kanállal a közepére tesszük a tölteléket, és a széleit felhajtogatva henger alakúra formázzuk. Meghempergetjük zsemlemorzsában, és egy méretes, olajozott sütőlemezre rakjuk.
  5. A kis henger alakú batyukat egy ecset segítségével körbeolajozzuk. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve, langyosra hűtjük. Tetszőleges körettel tesszük asztalra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 83
össznézettség: 1 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
386 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyha: lengyel
maradék ételből: maradék tojásból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

564
darált sertéshús 50 dkg
kenyér 10 dkg
tej 0.5 dl
főtt tojás 4 db
vöröshagyma 1 nagy db
petrezselyem 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
1 tk
fekete bors 1 tk
zsemlemorzsa 10 dkg