r
Nosalty Logó

Zrazy

Lizinka_
Zrazy
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

565
Kalória
39.8g
Fehérje
35g
Szénhidrátok
28.4g
Zsír
176.2g
Víz
302.6g
Koleszterin
2.9g
Rost
5.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 565 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7533.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    4614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    704.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 2259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A főtt tojást apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. A kenyeret apró darabokra tépkedjük, és egy kisebb tálba tesszük. Ráöntjük a tejet, és pár percig hagyjuk, hogy a kenyér teljesen péppé puhuljon. A darált húst egy méretes edénybe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk. A kenyérből kifacsarjuk a felesleges tejet, és a darált húshoz adjuk. Kezünkkel jól összedolgozzuk a húsos masszát. Félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
  3. 3 evőkanál olajon vajszínűre pirítjuk a vöröshagymát. Ezután hozzátesszük a felkockázott főtt tojást és a finomra aprított petrezselymet. Pár percig kevergetve összesütjük. A tűzről levéve kihűtjük.
  4. A húsos masszából nyolc egyenlő nagyságú gombócot készítünk. A tojásos tölteléket nyolc egyenlő részre osztjuk. A húsos gombócokat egyenként zsemlemorzsával megszórt deszkán vagy tányéron kisebb körré egyengetjük a kezünkkel. Kanállal a közepére tesszük a tölteléket, és a széleit felhajtogatva henger alakúra formázzuk. Meghempergetjük zsemlemorzsában, és egy méretes, olajozott sütőlemezre rakjuk.
  5. A kis henger alakú batyukat egy ecset segítségével körbeolajozzuk. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve, langyosra hűtjük. Tetszőleges körettel tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

A közelmúltban Lengyelország északkeleti részén utazgattunk. Ott ismerkedtem meg ezzel az ízletes étellel. A recept megszerzése után itthon én is elkészítettem. Nagyon különleges ízvilágú étel. Próbáljátok ki!

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...