r
Nosalty Logó

Húsgombócok besamellel és burgonyával

Lizinka_
Húsgombócok besamellel és burgonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

húsgombóchoz

besamel mártáshoz

tetejére

662
Kalória
39.1g
Fehérje
42.1g
Szénhidrát
35.5g
Zsír
234g
Víz
176.8g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húsgombóchoz

besamel mártáshoz

tetejére

Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húsgombóchoz

besamel mártáshoz

tetejére

Összesen 2642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húsgombóchoz

besamel mártáshoz

tetejére

Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    936.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2813 micro
Összesen 2642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

húsgombóchoz

  1. A burgonyát héjastul sós vízben főzzük félpuhára, majd ha teljesen kihűlt, tisztítsuk meg és karikázzuk fel.
  2. A darált húst egy nagyobb tálban összekeverjük a tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával és a finomra aprított petrezselyemmel. Félretesszük, hogy a massza kissé összeérjen.
  3. A vajon pirítsuk meg kissé a lisztet, majd öntsük fel tejjel, és folytonos keverés közben sűrítsük be. Ezután sózzuk és borsozzuk.
  4. Egy tűzállótálat vagy tepsit kivajazunk, és az alját kirakjuk burgonyakarikával. A húsos masszából kisebb golyócskákat formázunk, és elhelyezzük a tálban. A maradék burgonyakarikákat a húsgombócok közé tesszük. Ezután a besamel mártást egyenletesen ráöntjük.
  5. Meghintjük bőven reszelt sajttal, majd a tetejére teszünk egy-két darabka vajat. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. Langyosan kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Variáció a darált hús felhasználására, ami feldobja a megszokott mindennapokat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...