Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos burgonya

Karfiolos burgonya
Karfiolos burgonya
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem akarjuk teljesen húsmentesen, kevés olajban pirítsunk meg kb. 125 g darált húst és egy kis fej vöröshagymát. Ízesítsük tetszés szerint, és osszuk el a burgonyarétegen, rá a karfiol, mártás és sajt, és mehet a sütőbe.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 25-30 percig főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük.
  3. Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk, az aljára elrendezzük a burgonyaszeleteket, majd rá a karfiolrózsákat.
  4. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. A mártást sóval, borssal, szerecsendióval és cayenne borssal ízesítjük, majd a karfiolra öntjük.
  5. A sajtot lereszeljük, és a karfiolra szórjuk. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 603
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyagratin, gratinírozott karfiol

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

453
burgonya 300 g
karfiol 0.5 db
vaj 1.5 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 250 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 100 g