r
Nosalty Logó

Húsgombóc marinara szószban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
ze(n)derta
Húsgombóc marinara szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Összesen 2367 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Összesen 173 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3043.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3396 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 593 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12173.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2702 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2832 mg
  • Nátrium
    6068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    13582 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2150 micro
Összesen 2367 kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    368 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A petrezselyemzöldet megmossuk, leszárítjuk és apróra vágjuk. A fogkhagymát meghámozzuk, és finomra reszeljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a darált húst, kenyérmorzsát, parmezán sajtot, toját. Beletesszük a fűszereket, és gyors mozdulatokkal alaposan átgyúrjuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még fűszerezzük.
  3. Négy részre osztjuk, majd egy-egy részből négy gombócot formázunk (így összesen 16 gombócot kapunk), és egy tányéron félretesszük, amíg a mártás hozzávalóit előkészítjük.
  4. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és leszáírtjuk. A hagymát, vöröshagymát a reszelő nagyobbik lyukú részén lereszeljük. A fokhagymát a kisebbik lyukú részen. A zellerszárakat hosszában kettévágjuk és kb. 1/2 cm-es darabokra vágjuk.
  5. Egy vastag aljú fazékban 2-3 ek olívaolajat forrósítunk és a húsgombócokat egyenként beletesszük. Vigyázva, nehogy összetörjenek, egy fakanállal átforgatjuk, hogy minden oldaláról barnára piruljon. Ha minden oldalról átpirult, kiszedjük egy tányérra és félretesszük. (Csinálhatjuk két adagban is, így nagyobb a hely, kisebb az esélye, hogy a gombócok megsérüljenek.)
  6. Ha készen vagyunk a gombócok sütésével, egy kanál olajat adunk a visszamaradt húsléhez és beletesszük a reszelt vöröshagymát. Gyakran megkeverve, üvegesre pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a sárgarépát, zellerzöldet és fokhagymát. Megsózzuk, egy csipet cukrot dobunk rá és időnként megkeverve kb. 10-15 percig fedő alatt pároljuk.
  8. Borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, babérlevelet. Átkeverjük az egészet és hozzáöntjük a paradicsomot. Vizet öntünk a konzervdobozba és hozzáadjuk a mártáshoz.
  9. Ha felforrt, megkóstoljuk, sózzuk, ha szükséges és hozzáadjuk a húsgombócokat. Kis lángon, fedő alatt kb. 30-40 percig pároljuk. Időnként megkeverjük, esetleg vizet adunk hozzá, ha a leve elpárologna.
  10. Ha a húsgombócok jól átfőttek, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a parmezánt és jól elkeverjük. Spagettit főzünk hozzá, vagy spagetti tökkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3686
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombóc marinara szószban
ze(n)derta 188 recept

Ha már unjuk a bolognai mártást... próbáljuk ki húsgombóc formában. ;-)

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!