Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc marinara szószban

Húsgombóc marinara szószban
Húsgombóc marinara szószban
135 perc / előkészület: 45 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már unjuk a bolognai mártást... próbáljuk ki húsgombóc formában. ;-)

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A petrezselyemzöldet megmossuk, leszárítjuk és apróra vágjuk. A fogkhagymát meghámozzuk, és finomra reszeljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a darált húst, kenyérmorzsát, parmezán sajtot, toját. Beletesszük a fűszereket, és gyors mozdulatokkal alaposan átgyúrjuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még fűszerezzük.
  3. Négy részre osztjuk, majd egy-egy részből négy gombócot formázunk (így összesen 16 gombócot kapunk), és egy tányéron félretesszük, amíg a mártás hozzávalóit előkészítjük.
  4. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és leszáírtjuk. A hagymát, vöröshagymát a reszelő nagyobbik lyukú részén lereszeljük. A fokhagymát a kisebbik lyukú részen. A zellerszárakat hosszában kettévágjuk és kb. 1/2 cm-es darabokra vágjuk.
  5. Egy vastag aljú fazékban 2-3 ek olívaolajat forrósítunk és a húsgombócokat egyenként beletesszük. Vigyázva, nehogy összetörjenek, egy fakanállal átforgatjuk, hogy minden oldaláról barnára piruljon. Ha minden oldalról átpirult, kiszedjük egy tányérra és félretesszük. (Csinálhatjuk két adagban is, így nagyobb a hely, kisebb az esélye, hogy a gombócok megsérüljenek.)
  6. Ha készen vagyunk a gombócok sütésével, egy kanál olajat adunk a visszamaradt húsléhez és beletesszük a reszelt vöröshagymát. Gyakran megkeverve, üvegesre pároljuk.
  7. Hozzáadjuk a sárgarépát, zellerzöldet és fokhagymát. Megsózzuk, egy csipet cukrot dobunk rá és időnként megkeverve kb. 10-15 percig fedő alatt pároljuk.
  8. Borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, babérlevelet. Átkeverjük az egészet és hozzáöntjük a paradicsomot. Vizet öntünk a konzervdobozba és hozzáadjuk a mártáshoz.
  9. Ha felforrt, megkóstoljuk, sózzuk, ha szükséges és hozzáadjuk a húsgombócokat. Kis lángon, fedő alatt kb. 30-40 percig pároljuk. Időnként megkeverjük, esetleg vizet adunk hozzá, ha a leve elpárologna.
  10. Ha a húsgombócok jól átfőttek, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a parmezánt és jól elkeverjük. Spagettit főzünk hozzá, vagy spagetti tökkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 357
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, parmezános húsgombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

592
darált sertéshús 25 dkg
darált marhahús 25 dkg
kenyér 2 szelet
parmezán sajt 10 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
1 tk
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zellerlevél 2 db
sárgarépa 2 db
fekete bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2 tk
babérlevél 1 db
vörösbor 1 dl
paradicsom 1 db
parmezán sajt 10 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet